menu

  • 2016.07.27.

Nico Rosberget kisgyermekek kérdései izzasztották meg

Nico Rosberg a Formula 1 Magyar Nagydíj hétvégéjén a száguldó cirkusszal együtt hazánkba érkezett, és egy rendhagyó, jótékonysági céllal szervezett sajtótájékoztató keretében őszintén válaszolt kíváncsi gyermekek olykor meglepő és nem várt kérdéseire.

A Mercedes-Benz nem mindennapi sajtótájékoztatót tartott a szombati időmérő edzést követően, ahol a profi újságírók helyett ezúttal a kisgyermekek ragadhattak mikrofont és kérdezhettek a Mercedes AMG Petronas Formula One Team pilótájától. Így a korábban már sokszor ismételt témakörök helyett igazán meglepő információkat és személyes történeteket is megtudhattunk a német pilótáról.

Nico a gyermekek olykor-olykor meglepő kérdéseit is profiként állta – így derült ki, hogy édesanyja valójában teniszezőnek szánta, és hatalmas felelősségnek és kihívásnak tartja az apaszerepet. Néhány komolyabb kérdéssel is szembe kellett néznie a versenyzőnek, mint például, hogy miért újította meg szerződését a jelenlegi csapatával, vagy hogy kit tekint a példaképének. A pilóta az utóbbi kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hétszeres Formula 1 világbajnok, Michael Schumacher a legnagyobb példaképe.

A kicsik kérdéseinek hála a rendhagyó sajtótájékoztatón arra is fény derült, hogy a német versenyző szabadidejében gyakran szokott F1-es videojátékkal játszani, ahol mindig a Nico Rosberg nevet viselő virtuális pilótát választja, mert elmondása szerint ő a legjobb. Végül arra a kérdésre, mely szerint tud-e egy Formula 1-es autó hátramenetben menni, Nico elmondta, hogy bár erre is képesek ezek az autók, de bízik benne, hogy a Magyar Nagydíjon ez nem történik majd meg.

Az esemény zárásaként a pilóta átadta saját, aláírt versenykesztyűjét az NGYSZ képviselőjének, melyet később jótékony célra használhat majd fel a szervezet, mely egy egyedi érmével köszönte meg a versenyző részvételét. Meglepetésként ezután Nico rögtönzött kerékpárversenyen vett részt a gyermekek számára felállított Mobile Kids közlekedésbiztonsági tesztpályán.

„A Mercedes-Benz több mint 10 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elkötelezett támogatója. Most is rendkívüli örömmel tölt el bennünket, hogy nem csak anyagilag támogathatjuk az NGYSZ áldozatos és kiváló munkáját, de életre szóló élményt szerezhetünk a pártfogásukba vett gyermekeknek.” – mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és pr vezetője.

Az eseményen az NGYSZ fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában összesen 50 kisgyermek vehetett részt, közülük 25 a szervezet által segített gyerek. A fennmaradó 25 helyet a Mercedes-Benz partnereinek gyermekei foglalhatták el, mely partnerek adományaiból befolyt összeget a vállalat teljes egészében a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

„Nonprofit szervezetként a munkánk rengeteg külső támogatást igényel. Nagyon hálásak vagyunk a Mercedes-Benz Hungária Kft. teljes csapatának, hogy hosszú évek óta segítenek bennünket – nem csak anyagilag, hanem a mindennapi munkánk elvégzéséhez szükséges eszközökkel, az általunk szervezett programok során pedig autókkal és sofőrökkel is. Megérint, hogy a gyermekek találkozhattak Nico Rosberggel, hiszen ez egy olyan meghatározó emlék lehet számukra, amiből később is erőt meríthetnek.” – mondta el Bozori Gabriella, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának vezetője.

 

Mercedes-Benz Hungária Kft.

Kapcsolódó képek