menu

  • 2016.09.26.

Tömegeket mozgatott meg a Hírös Félmaraton

Kitűnő idő fogadta a futás szerelmeseit vasárnap délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hírös Félmaratonon.

Az egészséges életmód népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltéséhez lehetőség biztosítása, a futás örömeinek megismertetése korra, nemre tekintet nélkül volt most is a célja a X. Hírös Félmaraton rendezőinek.

A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület és a Kecskeméti Önkormányzati Dolgozók Szabadidő Sport Club mint a verseny rendezői meg is tettek mindent, hogy a sportolók, de a nézők és a szurkolók is jól érezzék magukat.

A különböző távokra kihirdetett versenyeken tömegek álltak a rajthoz, ami azt bizonyítja, hogy van igény a szabadidős tömegsportra. Nemcsak Kecskemétiek, hanem a környékbeli városokból, településekről is eljöttek a mozgás szerelmesei.

A versenyen indult Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, aki 7 kilométeres távot teljesített. Boronkay Péter a riói olimpiát is megjárt, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista is rajhoz állt.

Sportolók, baráti társaságok, iskolai csapatok, vagy egyszerűen, csak sportolni vágyó idősek és fiatalok is kihívásnak tekintették a Hírös Maratont.

A legkisebbeknek – óvodás kategóriában – 300 métert kellett teljesíteni.

A támogatók is érezték, hogy érdemes e nemes cél mellé állni. Támogatók voltak többek között: Univer Produkt Zrt., a Félegyházi Pékség.

 

forrás: hiros.hu

 

Kapcsolódó képek