menu

  • 2016.10.20.

Vajon régiónk diákjai nyerik majd az értékes nyereményeket?

Félmillió forintos sport és könyvutalvány a győztesek iskoláinak, bruttó ötvenezer forintos utalvány a győztesek felkészítő tanárainak, hordozható játékkonzol vagy okostelefon a diákoknak!

Mindezek a nyeremények várják a legjobbakat a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő hetedik tanévében.

Talán idén pont a mi régiónkból kerülnek majd ki az év legjobb diákpénzügyesei?

A tavalyi tanévben a Bács-Kiskun megyei iskolák kevesebb, mint egynegyede iktatta be valamilyen formában a pénzügyi ismeretek oktatását azzal, hogy csatlakozott a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőhöz. Bár ez a szám meghaladja az országos átlagot (19,3%), mégis elgondolkodtató, hogy a gyerekek milyen kis részének adatott meg megyénkben a lehetősége az alapvető pénzügyi ismeretek megszerzésére.

Az ingyenes oktatási anyagokat, pedagógusi módszertanokat is rendelkezésre bocsátó program nevezési időszaka idén hetedik alkalommal indult el 2016. október 3-án. Ettől az időponttól az első, online forduló feladatai is megtalálhatóak a verseny honlapján, a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu oldalon.

A versenyre a korábbi évekhez hasonlóan idén is 4 kategóriában (1-2. osztályosok, 3-4. osztályosok, 5-6. osztályosok és 7-8. osztályosok), legfeljebb 5 fős csapatokban nevezhetnek a diákok és felkészítőik az értékesnél értékesebb nyereményekért. A legtöbb csapatot nevező iskola és a legtöbb diákot felkészítő pedagógus különdíjban is részesül!

A verseny idei újdonsága a verseny fő témaköre: a digitalizáció és az ahhoz kapcsolódó pénzügyi megoldások.

„Régi tézis, hogy a pénzügyek áthatják az életünket. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy ezen a téren lemaradásban vannak a fiataljaink is, akár csak az őket körülvevő felnőtt generációk. A pénzügyek ma már részben az ügyintézés gyorsaságával szemben támasztott követelmények, részben pedig a biztonsági kérdések miatt szervesen összefüggenek a digitális fejlettséggel. A verseny kiírójaként úgy gondoljuk, hogy az alap pénzügyi ismeretek átadásán túl ennek a tudásnak a digitális világban való alkalmazását is tanítanunk kell. Ezért a 2016/17 évi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő tematikája is ebbe az irányba bővül” – fogalmazott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.
Induljon tehát a felkészülés, lássuk, melyik területről kerülnek ki a 2016/2017-es tanév legjobb diákpénzügyesei! Szálljunk versenybe a tudásért, a dicsőségért és a kecsegtető nyereményekért!

 

A K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 884 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

 

 

Kapcsolódó képek