menu

  • 2016.12.06.

“Óriáslépés” a nyerő!

A 2016. évi Domb- futás versenysorozat utolsó állomása volt a Hógolyó-futás december első szombat délelőttjén.

Bár az időjárás csípős volt (a hőmérő még a rajt idején sem akart elmozdulni a 0-fokról), de a kellemes napsütés és szélcsend jobb hangulatot teremtett a résztvevők körében. Sajnos hiába volt meg a szükséges hőmérséklet, de csapadék hiányában Hógolyó nélkül maradtak az indulók. Ez azonban nem zavarta az Univer dolgozóit! Sőt! Egy sportszerű fogadás eredményeként több, mint húszan tették meg az első óriáslépést az egészségük érdekében (a Domb-futás keretei között). Olyan sokan voltak, hogy alig fértek el egy képen!

hogolyo_univer_2-1

Először a az ovisok vágtak neki a 300m-s távnak. Meglepő volt, hogy most először a legkisebbek voltak a legtöbben! Mindannyian önállóan, szülői segítség nélkül teljesítették a versenyt. Büszkék vagyunk rájuk!
Az iskolások egyszer kerülték meg a Dombot, bár volt olyan, akinek ez könnyűnek tűnt: ő már a rajt után a Dombra FELfelé vette az irányt!

2016-12-03-hogolyo-domb-futas-035 2016-12-03-hogolyo-domb-futas-051

10 órakor indult a 3,5 km-s IUSTITIA-kör. Egy méret, többféle verseny: egy kört tettek meg a felső tagozatosok és a futással most ismerkedő (köztük sok-sok univeres dolgozóval!) Óriáslépést teljesítővel. Két kört futottak, akik a verseny hivatalos (az éves pontversenybe beszámító) távján indultak. S végül, a leggyorsabbak 3 kört is választhattak; ennek abszolút díjazása külön zajlik a sorozattól.

2016-12-03-hogolyo-domb-futas-116 2016-12-03-hogolyo-domb-futas-139

Abszolút eredmények:

7 km:
1. Hegyi Brigitta 29:13 Galamb Csaba 26:22
2. Radics Anna 34:11 Palkovics István 26:30
3. Juhász Orsolya 35:13 Domján Ferenc 27:43

10 km:
1. Radics Anna 51:29 Palkovics István 39:08
2. Koleszárikné Németh Beáta 56:53 Jéga-Szabó Zsolt 42:12
3. Kothenczné Kemény Éva 56:54 Fekete Zoltán 43:36

A célba érkezést követően mindenki örömmel fogyasztotta a a felhasznált kalóriák pótlására kapott csokit, WATT isotoniás italt, müzli szeletet Fornetti-süteményt. Az elpárolgott víz a VERITAS GOLD által volt gyorsan pótolható. A hideg ellen pedig a szervezők készítette meleg tea nyújtott védelmet. A karácsonyi hangulatról az UNIVER mákos és diós bejglije gondoskodott.

Ha már Univer és az egészségért/jó hangulatért kocogók: a szervezők bárhogy figyelték az indulókat; nem találtak köztük olyan személyt aki csak a rajt előtt mosolygott! Ráadásul több “lépegető” gyorsabb volt mint néhány futó! Kezdetnek ez nem rossz…

A hőmérséklet a számítógépre is hatással volt /noha ő csak a versenyközpontban (Eü. Szakközépiskola aulája- köszönet érte az iskolának!) ténykedett/: lefagyott! Így az eredményhirdetésre kicsit később került sor; de a futók sportszerűen türelemmel vártak.

Az eredmények ismeretében kialakult a 2016. évi Domb-futás versenysorozat végső eredménye, mely külön linken lesz elérhető. Ez lesz az alapja a 2017. januárban tartandó díjkiosztó estnek.

A Futó-partin való részvétel feltételei, a verseny eredményei és képei a honlapon megtalálhatóak.

A bőséges enni- és innivalóról a Buszesz Zrt.; Fornetti Kft.; Univer Zrt. gondoskodott. A lebonyolításhoz nyújtott segítséget a Nemzeti Együttműködési Alap, Kecskemét MJV Önkormányzata, Tiszta Formák Alapítvány, Sviag Kft., és a Modern Home Studió. Köszönik a támogatást!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikeres regenerálódást kívánnak a szervezők a 2017. évi futásokra!

 

Kapcsolódó képek