menu

  • 2016.12.13.

Fellobbant a harmadik adventi gyertya lángja is Kecskemét főterén

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében szombaton délután megtartották az harmadik adventi gyertyagyújtó ünnepséget Kecskemét főterén, a Kossuth szobor szomszédságában.

Ezúttal Varga Nándor református elnöklelkész mondott adventi üzenetet, majd Salacz László országgyűlési képviselő és Mák Kornél alpolgármester gyújtották meg a harmadik gyertyát a város koszorúján.

Az ünnepség nyitányaként, a harangjáték után az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei fúvós hangszereken játszotta a városháza első emeleti ablakából. Ezt követően a színpadra irányult a figyelem. A megjelenteket a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület képviseletében Borbély Beáta köszöntötte.

Az üdvözlő szavak után a Református Gimnázium kamarakórusa énekelt, majd Varga Nándor református elnöklelkész osztotta meg adventi gondolatait az ünnepség résztvevőivel. A beszéd után Salacz László országgyűlési képviselő és Mák Kornél alpolgármester gyújtotta meg Kecskemét adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

A negyedik adventi gyertyagyújtást december 17-én, szombaton 17 órakor tartják meg. Akkor Jenei Gábor katolikus plébános mond majd adventi üzenetet. A negyedik gyertyát Szemereyné Pataki Klaudia és Zombor Gábor országgyűlési képviselő gyújtják meg.

 

hiros.hu

Kapcsolódó képek