menu

  • 2017.01.27.

Táncbemutató a pódiumbeszélgetésen

A „Hírös kecskemétiek” című sorozat 2017-ben is folytatódik. Az idei év első pódiumbeszélgetése a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi Városi Mozi épületében január 31-én, kedden, 18 órakor lesz.

Kriskó János első peszélgetőpartnere Barta Dóra 2016 Bács-Kiskun Megyei Prima Díj díjazottja, a Magyar Koreográfusok Társaságának elnökségi tagja lesz, akitől az est első meglepetéseként táncbemutatót kapnak a nézők: a Kecskemét City Balett Bolero című előadását láthatják.

„Modern tánctétel, teljesen azonos dallammal, harmóniával és ritmussal, ez utóbbit a dob szüntelenül jelzi. A változatosság egyetlen eleme a zenekari crescendo alkalmazása.” Így jellemezte Ravel saját, hamar híressé vált darabját, a balettirodalom egyik legnagyobb klasszikusát, a Bolerot.

A Bolerónak lényegi eleme, titka ez a fokozás, mely egy pillanatra sem hagyja megpihenni sem az előadót, sem a befogadót. Olyan, mint egy zenébe oltott rítus: az erő és az energia a zenével együtt egyre fokozódik, a meghatározott zenei és mozgássorozatok egymással összhangban egyre inkább kiteljesednek. A Bolero zenei építkezése a koreográfiában is visszaköszön: a tánc egyre nagyobb teret követel magának, majd mint egy örvény elnyel, magába fogad.

A Kecskemét City Balett Bolero című előadása Barta Dóra Harangozó-díjas érdemes művész koreográfiája.

Kapcsolódó képek