menu

  • 2017.02.20.

Asztalitenisz eredmények

2017. február 17-19. között a Karcagi Városi Sportcsarnokban rendezték meg az Országos asztalitenisz amatőr Diákolimpia döntőt.

Az asztalitenisz Országos döntőjére Polónyi Nórának sikerült a Bács-Kiskun Megyei döntő megnyerésével kvalifikálni magát.

Mit jelent az amatőr? Igazolt versenyzők nem vehetnek részt a versenyen. A MOATSZ (Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség) és a Diáksportszövetség az idei kiírásban a csapatbajnokságban engedélyezett iskolánkként egy igazolt versenyző indulását. Az egyéni versenyszámban az 1-2. korcsoportban azok az igazolt kicsik indulhattak akiknek nem volt 5 ranglista pontnál többje a MOATSZ szeptemberi ranglistáin.

Polónyi Nóra
Született Kecskeméten, 2007.08.28.
Iskolája: Kecskemét, Béke Téri Általános Iskola 3. osztályos tanulója.
A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 1. osztályos projektjének köszönhetően kezdett el asztaliteniszezni Nóra. Az iskolai edzések mellett a Spartacus edzéseit is elkezdte látogatni. Szorgalmának és tehetségének köszönhetően már hamar mutatta jeleit annak hogy érdemes neki az asztaliteniszbe fektetni kicsit több energiát. Nyúl Zsolt edzővel sokat dolgozva az idei tanévben a diákolimpia döntőbe jutás volt a cél. A Megyei megnyerése és a mezőny feltérképezése után reálisan a dobogót tűzték ki célként az Országos versenyen (amelyhez még jó sorsolásra is szüksége volt Nórinak)

Az Országoson a csoportküzdelmek során magabiztosan játszva került az egyenes kieséses szakaszba, majd 1 szett elvesztése mellett sikerült megnyerni a bajnokságot.

Fodor Miklós vezetőedző: – Nagy öröm ez ismét a szakosztály életében. Nóri egy rendkívüli kislány, szorgalmas jó tanuló, fegyelmezett és az asztalitenisz utáni érdeklődése 9 éves létére kiemelkedő. Nem olyan régen ugyan ebben a korosztályba Szabó Petrának sikerült Országos Bajnoki címet szerezni.

Gratulálunk Nórinak, Zsoltnak, és a családnak a sikerhez. További szorgos munkát kívánunk az elkövetkező időre!

Kapcsolódó képek