menu

  • 2017.02.27.

Indul Kecskemét városának eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje

Lezárult a Pallasz Athéné Egyetem új Campusának kivitelezési munkáival kapcsolatos első közbeszerzési eljárás

Megkezdődik Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje, a Pallasz Athéné Egyetem új Campusának oktatási épülete 2018 nyarán készül el.

Az ajánlatadási határiőre három gazdasági szereplő nyújtotta be ajánlatát, melyek közül a legjobb ár-érték arányt tartalmazó, érvényes ajánlatot a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta. A vállalkozási szerződés aláírását a munkaterület hivatalos átadása követi. Az elfogadott ütemezés szerint az Oktatási épület átadása 2018 augusztusában várható, ennek köszönhetően az egyetemi oktatás már az új épületben indulhat meg a 2018/2019. tanévben. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

A beruházás alapja a „Smart University” fejlesztési koncepció, amely révén a Pallasz Athéné Egyetem diákjai a legmodernebb technológiák segítségével tanulhatnak majd. A város „Nyugati-kapu” fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium, és kulturális központ épül fel. Az építés feladatát a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el.

hiros.hu

Kapcsolódó képek