menu

  • 2017.03.01.

Három intézmény energetikai korszerűsítése

Bács-Kiskunsági és Délpesti Református Egyházmegyék konzorciumi épületeinek energetikai felújítása

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással valósul meg három intézmény energetikai korszerűsítése a Bács-Kiskunsági és Délpesti Református Egyházmegyék területén.

A két egyházmegye konzorciuma a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 300.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Tiszakécskei Református Kollégium Általános Iskolájának, valamint a Nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda két épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt lehetővé teszi, hogy az intézmények megújult, vonzó környezettel várják a térség gyermekeit, hozzájárulva a Széchenyi 2020 program kitűzött céljainak eléréséhez is.

A fejlesztés alapvető célja – összhangban a KEHOP-5.2.3-16 pályázati felhívás célkitűzéseivel, valamint a hazai és EU stratégiával – az energiahatékonyság fejlesztése és a megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszerek terjedésének elősegítése.

Fontos cél az érintett oktatási-nevelési intézményekben a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése.

A tervezett beruházás a helyi és térségi energiaigények csökkentésére irányul, jellemzően az épületszerkezetek utólagos hőszigetelésével, külső nyílászárók cseréjével, a gépészeti rendszerek korszerűsítésével és napelemes rendszerek telepítésével a fenntartási, üzemeltetési költségek mérséklése céljából.

A kivitelezési munkálatok várhatóan a 2017-es nyári tanidei szünetben kerülnek elvégzésre, jelenleg a projekt műszaki és szakmai előkészítése zajlik.

A projekt összegző adatai:
Projekt címe: Bács-Kiskunsági és Délpesti Református Egyházmegyék konzorciumi épületeinek energetikai felújítása
Kedvezményezett: Tiszakécskei Református Egyházközség
Konzorciumi tag: Nagykőrösi Református Egyházközség
Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Elnyert támogatás: 300.000.000 Ft

Kapcsolódó képek