menu

  • 2017.03.22.

Kiállításbúcsúztató a Ráday Múzeumban

Dr. Mező Tibor Törékeny természet című kiállításának búcsúztatójára kerül sor a Ráday Múzeumban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Ráday Múzeum 2017. április 1-én 10-13 óráig rendezi dr. Mező Tibor Törékeny természet című – október óta nagy sikerrel bemutatott – kiállításának búcsúztatóját, egy állatos, családi program keretében, melyre minden érdeklődő kicsit és nagyot, múzeum- és állatbarátot hívnak és várnak.

A programok középpontjában az állatok állnak az őskövületektől a kiállított tárgyakon megjelenő állatokon át a segítő kutyákig. A délelőtt folyamán lehetőség lesz utoljára megtekinteni a Törékeny természet című kiállítást, személyesen találkozni az alkotóval, megismerni a Ráday Múzeum állatos kincseit, együtt játszani kicsiknek-nagyoknak a múzeum tereiben.

A terápiás kutyák bemutatkozása közelebb hozhatja a gyerekekhez az állatokat, és rávilágít, hogy a kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához.

A vidám délelőttön az ügyes kezű gyerekek együtt alkothatnak dr. Mező Tiborral, vagy papírból formálhatnak állatokat a közelgő húsvét jegyében. Aki pedig szeretne magának is állati külsőt egy rövid időre, azt az arcfestés várja.

Részletes program:

10:00-12:30 Állatok a kiállításokban – játékos vetélkedés a kiállítótérben a jutalmakért.

10:00-13:00 Kreatív állatműhely – Kézműveskedés a foglalkoztató teremben:

Agyagozás Dr. Mező Tiborral és papírból állatfigurák készítése Mikulás Katával.
Bújj az állatok bőrébe – állatos arcfestés

10:40-11:00 Régmúlt idők állatai – Dr. Barna Tamás mutatja be a Fuxreiter-gyűjtemény különleges, állati kövületeit.

11:00-12:00 Négylábú segítőink – Játékos ismerkedés a terápiás kutyák munkájával a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány segítségével.

11:40-12:00 Régmúlt idők állatai – Dr. Barna Tamással.

12:00-13:00 Az utolsó óra: Arc az alkotások mögött – találkozás és beszélgetés dr. Mező Tiborral.

Belépő: gyerek – 200 Ft, felnőtt – 400 Ft Családi jegy: 1000 Ft (max. 5 fő részére)

Támogatók: Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, Fuxreiter András Kecskeméti Ásványgyűjtőkkör

Kapcsolódó képek