menu

  • 2017.03.22.

„Közlekedik a Család” Kecskeméten 2017-ben is

A vetélkedő célja a közlekedők figyelmének felhívása a biztonságos, megfontolt, példamutató, balesetmentes közlekedésre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága immár hatodik alkalommal szervezi meg a “Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot. A verseny elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás, továbbá a szülői példamutatás fontosságára.

A Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező családok részére a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében – a Skoda Brill Kft. és a kecskeméti Vadaskert támogatásával – 2017. május 6-án 9-17 óra között Kecskeméten, az OBI Áruház (Kecskemét, Izsáki út 12/b.) parkolójában kerül megrendezésre az Országos Rendőr-főkapitányság – az Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntője. A Bács-Kiskun megyei selejtezőre nevezhet minden olyan Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermeket/gyermekeket nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni.

A Kecskeméten megrendezésre kerülő megyei selejtezőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein.

A nevezés díjtalan.

Nevezni telefonon is lehet a 06-76/513-336–os telefonszámon a résztvevők nevének, születési adatainak, lakcímének, valamint a felnőtt résztvevők telefonszámának, e-mail címének, továbbá egyikük gépjárművezetői engedély számának megadásával.

A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várják. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő pedig autós ügyességi akadálypályán próbálhatja ki magát, valamint vizsgabiztos jelenlétében forgalomban is vezet.

A versenyző családok a közösségi közlekedés fontos szabályaival ismerkedhetnek meg a DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központ autóbuszos programján, valamint elektronikus kvízjátékban is bizonyíthatják közlekedéssel összefüggő tájékozottságukat. A megmérettetésen számíthatnak alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben elvégzendő feladatra, valamint egyéb kirakó- és közlekedési logikai játékra, rejtvényfejtésre is. A versenyben hangsúlyt kap az elsősegélynyújtás is, amellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is várható.

A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2017. június 10-11-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, Bács-Kiskun megye képviseletére, továbbá minden résztvevő család a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesül.

Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, a fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi és több más értékes nyeremény.

Az országos döntőre közvetlenül is lehetőség van jelentkezni interneten. Ehhez 2017. május 2. és 2017. június 7. között a vetélkedő honlapján öt fordulóban játékos feladatok teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti.

Várnak minden versenyezni, a biztonságosabb közlekedésért tenni akaró családot!

www.police.hu

Kapcsolódó képek