menu

  • 2017.04.10.

Speedmarathon 2017-ben is

A sebességellenőrzéssel kapcsolatos kampány elmúlt évekbeli sikere és a kedvező tapasztalatok miatt a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez ugyanabban az időben Európa több tagállamában.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2017. április 19-én 6 órától 2017. április 20-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az adott nap során a változtatható helyű műszerek részére több ellenőrzési helyet is kijelölnek.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailben várják. Erre a célra a rendőrség idén is külön e-mail fiókokat hozott létre.

Budapest: speedmarathon@budapest.police.hu

Bács-Kiskun megye: speedmarathon@bacs.police.hu

Baranya megye: speedmarathon@baranya.police.hu

Békés megye: speedmarathon@bekes.police.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: speedmarathon@borsod.police.hu

Csongrád megye: speedmarathon@csongrad.police.hu

Fejér megye: speedmarathon@fejer.police.hu

Győr-Moson-Sopron megye: speedmarathon@gyor.police.hu

Hajdú-Bihar megye: speedmarathon@hajdu.police.hu

Heves megye: speedmarathon@heves.police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye: speedmarathon@jasz.police.hu

Komárom-Esztergom megye: speedmarathon@komarom.police.hu

Nógrád megye: speedmarathon@nograd.police.hu

Pest megye: speedmarathon@pest.police.hu

Somogy megye: speedmarathon@somogy.police.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: speedmarathon@szabolcs.police.hu

Tolna megye: speedmarathon@tolna.police.hu

Vas megye: speedmarathon@vas.police.hu

Veszprém megye: speedmarathon@veszprem.police.hu

Zala megye: speedmarathon@zala.police.hu

A javaslatokat 2017. április 7-én 0:00 órától április 12-én 24 óráig várják, az ezt követően beérkező javaslatokat nem tudják figyelembe venni.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészeti munkatársai elemző-értékelő munka során 2017. április 18-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása. A dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a rendőrök az ellenőrzés idején intézkednek.

Az ellenőrzést követően a rendőrség a tapasztalatokról, valamint annak a közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásáról tájékoztatja a nyilvánosságot.

 

www.police.hu

Kapcsolódó képek