menu

  • 2017.05.08.

Lekvárkonferencia

„Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában”

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület évről évre növekvő sikerrel rendezi meg az Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt a Hírös Hét programjaihoz kapcsolódva. Az óriási érdeklődést látva a szakértő zsűri és a szervezők idén érdemesnek tartották, hogy a hagyományos konzerválási módot a befőzési szezon előtt népszerűsítsék, szakértők bevonásával hozzájáruljanak a háziasszonyok sikeréhez.

Az ötlethez kapcsolódva első alkalommal rendezik meg 2017. május 13–án 11 órától a Lekvárkonferenciát, „Így főzzük mi a lekvárt a kajszi hazájában” címmel a Hírös Város Turisztikai Központban (régi Városi Mozi épülete).

A Lekvárkonferencia célja a gyümölcsök befőzésének népszerűsítése, a lakosság motiválása, gyakorlati tanácsadás.

A konferencia témái:

  • A gyümölcsök betegségeinek, kártevőinek hatása a minőségi befőtt, lekvár, ivólékészítésre. (Előadó: Kujáni Lászlóné Cser Olga EU Innovációs Díj tulajdonosa, a 2014 Év Agrárembere.)
  • Hogyan dolgozzuk fel kertünk termékeit? (Előadó: Daragó Dénes élelmiszer technológus)
  • Gyakorlati tanácsok a lekvár főzéshez (Előadó: Balogh Diána, a 2016. évi II. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny I. helyezettje)

 

Az érdeklődők gyakorlatban is megtekinthetik, hogyan is készül a lekvár, hiszen a VI. Helyi Termék Ünnephez kapcsolódóan a főtéren lekvárfőzés bemutatót is tartanak a szakemberek 13 órától.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Információ, részletek:
http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu
www.facebook.com/akegyesulet
info@aranyhomok.hu

Kapcsolódó képek