menu

  • 2017.05.09.

Győztes meccsel búcsúztak a hazai pályától a kecskeméti futsalosok!

Hétfő este a Messzi István Sportcsarnokban a Gyömrő csapatát fogadta a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club, és egy sokgólos, közönségszórakoztató játékkal előrukkolva búcsúztak szurkolóiktól!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – UFC Gyömrő: 7-2 (2-1)

Rosszul kezdődött a mérkőzés a kecskemétiek számára, körülményes, lassú játékuknak a 9. percben egy gyömrői kontra adott kegyelemdöfést, amikor is Szegedi Mike Zoltánhoz került a labda és a kapu előtti kavarodásban szépen pöcökölte el a labdát Gyenes mellett. (0-1)

A szurkolók buzdítására kettes fokozatba kapcsolt a hazai gárda, aminek a 18. percben lett meg az eredménye. Móra kapott a baloldalon forintos labdát, aki egy csel után szépen lőtte ki az ellenfél kapujának jobbját, úgy, hogy a labda a kapuson megpattanva jutott a hálóba. (1-1)

A 19. percre, a sokat szabálytalankodó vendégeknél kijött a 6. fault, a kisbüntetőhöz Dobosi állt le, aki ellenállást nem tűrően vágta be a játékszert a gyömrői kapuba. (2-1)

A második félidőre felpörögtek az események, a hírös városi alakulat még nagyobb fokozatra kapcsolt, aminek 23. percben meg lett az eredménye. Dobosi kapott vissza egy labdát, amit jó 11 méterről irtózatos erővel vágott be a jobb felső sarokba. (3-1) Ugyanezt a koreográfiát próbálta lemásolni Szabó Szabolcs is, aki ugyancsak jó 10 méterről elemi erővel bombázott a kapu baloldalába. (4-1) Elmenni látszott a meccs a vendégek részéről, akik mindent egy lapra feltéve átálltak az 5 a 4 elleni játékra, ám ez végül nem lett kifizetődő. Egy hazai kontra végén Radnóti találta magát szembe a kapuval, és szépen gurított el a kapus alatt. (5-1) Három percre rá újból villant Móra és máris 6-1-et mutatott az eredményjelző. A végére is maradt még tűzijáték, előbb hazai részről Kovács J. kapott indítást a baloldalon, aki két lépést követően szépen lőtte ki a jobbalsót (7-1), majd a vendégek részéről Szegedi Mikéhez került egy labda, aki köszönve a lehetőséget, az elfekvő hazai hálóőr felett átemelve szerzett gólt. (7-2)

Ezzel a győzelemmel a kecskeméti alakulat feljött a harmadik helyre, és ha nyer a már biztos bajnok Csömör otthonában, bronzéremmel ünnepelhet az idény végén.

Góllövők: Móra (2), Dobosi (2), Szabó (1), Radnóti (1), Kovács J. (1)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Az első félidő elejét megint végig aludtuk, nehezen pörögtek fel a srácok, kaptunk is egy elkerülhető gólt sajnos, de talán pont ez kellett, hogy felébredjünk. A második félidőben már úgy mentünk, ahogy egy hazai derbin menni kell. A szünetben megbeszéltük, hogy lövésekből lesznek a gólok, és ezt 100%-os betartotta a csapat, szép átlövés gólokkal sikerült a gyömrői csapat fölé kerekedni. Jön még egy nagyon fontos idegenbeli meccs, és ha minden jól alakul, akkor ott lehetünk a dobogó harmadik fokán! Itt szeretném megköszönni a szurkolók egész éves kitartó buzdítását, köszönjük az egész csapat nevében!”

Kapcsolódó képek