menu

  • 2017.07.03.

Futó-homok félmaraton

Az utóbbi hetek időjárása a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóság és a IUSTITIA Egyesület közös rendezvényét sem kímélte.

Az előző napon még nem volt semmi jele a nagy “locsolásnak”.
Szombat reggel bőséges égi áldás fogadta a szervezőket a központnak helyet adó Karikás Csárdánál.

A körülmények igen spártai-ra sikerültek: nem volt áram, nem volt víz. Igazi tanyasi hangulat a csodálatos Gavallér tanyán: az égbolt percről percre változott: hol szikrázó napsütés, hol sötét gomolyfelhők… csak a szél volt az állandó kísérője a rendezvénynek.
A reggeli időjárás valószínűleg megriasztotta a legkisebbeket /vagy inkább a szüleiket/, ők kevesebben indultak. Legfiatalabb résztvevő: László Lili volt, aki 2013-ban született.

A felnőttek viszont az ország jelentős részét képviselték: Szentes, Soltvadkert, Lajosmizse, Kiskunhalas, Szeged, Tiszaalpár, Dunabogdány, Cegléd, Jakabszállás, Tabdi, Arnaatveit (Norvégia) Solymár, Hódmezővásárhely, Magyarkanizsa (Szerbia), Szentkirály, Kiskunhalas, Csongrád, Győr, Tiszavasvári, Harsány, Kaskantyú, Újkígyós, Bátmonostor településről is.

Tabajdi Józsi bácsi, mint legidősebb induló a 8,5 km-s távnak vágott neki.

A résztvevők többsége örült, hogy az idén nem volt brutális a hőmérséklet (csak 28 fokot mutatott a hőmérő….), s a szél hol segített, hol szembefújt. De a port legalább nem kavarta!

A félmaratont leggyorsabban Radics Anna és Szalóki Róbert teljesítette. E nagyszerű teljesítményért külön elismerésben is részesültek: különdíjként övék lett egy szürkemarha díszes trófeája: egy mívesen megmunkált tülök!

Részletes eredmények az egyesület honlapján: www.iusegy.com oldalon.

 

Kapcsolódó képek