menu

  • 2017.07.11.

Különleges acélszobrok Kecskeméten

Az alkotások témái: az „Újraértelmezés és újrajátszás”

Felhőkarcolós városi látképek acélszálakból, több méter magas, fémkompozit lemezzel beburkolt szobor, többek között ilyen különleges műalkotásokkal nyitotta meg kapuit a XIV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion kiállítása. Az idei téma az „Újraértelmezés és újrajátszás” volt. A tárlatot augusztus 20-ig bárki díjmentesen megnézheti az IQ Kecskemét mélygarázsában. Az esemény főtámogatója, a tábor helyszínének és alapanyagainak biztosítója, a KÉSZ Csoport.

Immár hagyományként az ott készült művek bemutatásával zárult a XIV. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium, alkotótábor. Ezzel egybekötve megnyílt a nagyközönség számára is látogatható acélszobrászati és képzőművészeti kiállítás is. A tárlatot augusztus 20-ig bárki díjmentesen megnézheti az IQ Kecskemét mélygarázsában.

„Újraértelmezés és újrajátszás” – ezek voltak az idei alkotótábor vezérmotívumai. Ennek keretében gondolhatták újra a meghívott alkotók az ipari alapanyagok és gépek funkcióját a képzőművészetben. Most a művészek adhattak új értelmet az acélszálaknak, lemezeknek és fémkompozitnak, miközben egyéni, máshoz nem hasonlítható művek születtek.

A 2004 óta fennálló rendezvénysorozat keretében eddig 11 országból érkezett 83 művész, akik összesen 624 zsűrizett alkotást készítettek.

Az alkotótáborról további információt a www.acelszobraszat.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

A főtámogató KÉSZ Csoportról :
A KÉSZ 34 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak.
A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának is.

Kapcsolódó képek