menu

  • 2017.07.11.

Olcsóbb lett a víziközmű bekötés

Július 1-től változott a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény, ennek következtében átlagosan 10-15 százalékkal lehet olcsóbb a bekötés.

Az egyik lényeges módosítás, hogy víziközmű-fejlesztési hozzájárulást a jövőben nem kell fizetni, amennyiben az ivóvíz- vagy szennyvízvezeték átmérője bizonyos méretet nem halad meg. A lakossági felhasználókat e költség eddig sem terhelte, így a változás a vállalkozásokat érinti.

Szintén július 1-től minden felhasználó számára díjmentessé vált az igénybejelentés elbírálása, a tervegyeztetés, a vízóra költsége, valamint a vízóra felszerelése. A Bácsvíz Zrt. szolgáltatási területén egyébként az igénybejelentés elbírálásért, a tervegyeztetésért eddig sem kellett fizetni.

Amennyiben a szolgáltató a kivitelező, úgy maga a vízóra is ingyenes, ám ha a felhasználó mást bíz meg a kivitelezéssel, akkor a külső kivitelezőnek a Bácsvíztől kell beszereznie az órát, díjazás ellenében.

A gerincvezeték megépítésének költségét a törvény módosítása nem érinti. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő gerincvezetékre csatlakozó új felhasználóknak változatlanul úgynevezett közművesítési hozzájárulást vagy érdekeltségi hozzájárulást kell fizetniük.

kecskemet.hu