menu

  • 2017.08.11.

Szegények kenyere ünnepség

A Wojtyla Baráság Központ a szegénység ünnepnapjait szervezi a következő hetekben, hónapokban.

Ennek kezdete lesz a 2017. augusztus 18. pénteken kezdődő Szegények Kenyere Napja. Befejezése 2017. november 19. vasárnap, amelyet Ferenc pápa a Szegénység Világnapja rangjára emelt. A kezdő és a végső dátum között olyan ünnepségeik is lesznek, mint az október 4-i, illetve az előtte szervezésre kerülő Szent Ferenc búcsú napjai és a ház előtti kereszt felállítása és megszentelése.

Augusztus 18-án, pénteken 12 órakor a Wojtyla Ház előtt megrendezésre kerülő rendezvényen – az augusztus 20-i állami ünneptől kicsit eltérő módon – a Wojtyla Ház a bajbajutottak, keresők csodálatos kenyerét kínálja. Azt, amit a Krisztusi kenyérszaporítás csodája hordoz. A történet szerint 5000 ember számára sokasította meg az Úr az apostolok öt kenyerét és két halát.

A Wojtyla Ház munkája során – bizony 12 évvel ezelőtt kezdték – így indultak: a Wojtyla közösségének „se kenyere, se hala” nem volt. Kérték az Urat, hogy adjon, és adott!

A mostani ünnepen együtt örülnek annak, hogy mindmáig azt tudják mondani, reggel és este: Uram köszönöm, hogy meghallgattál!