menu

  • 2017.08.21.

Pótfelvételi a Mathias Corvinus Collegiumban

Középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

Pótfelvételit hirdet középiskolásoknak az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott diákok augusztus 27-ig jelentkezhetnek az intézmény e-learningen alapuló, iskola mellett végezhető ingyenes képzéseire.

A Mathias Corvinus Collegium élen jár az e-learning módszer alkalmazásában, amely nemcsak online megoldandó feladatokra korlátozódik, hanem a képzések személyes tréningnapokkal is kiegészülnek. Ez utóbbi alkalmak többnyire készségfejlesztéssel foglalkoznak, amelyekhez a háttéranyagot az e-learning tudásanyaga biztosítja a diákok számára.

„Végzős diákjainkkal rendszeresen töltetünk ki kérdőívet a felsőoktatási felvételiket követően, hiszen ez egyfajta visszaigazolás számunkra képzéseink eredményességéről. Nagy örömmel olvastam a kiértékeléseket, amelyből kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők 95%-a nyert felvételt felsőoktatási intézménybe, amelyek közül is 85% az első helyen megjelölt főiskolára, egyetemre jutott be” – mondta Wittmann Zsolt, az MCC Középiskolás Programjának megbízott vezetője.

Évről évre egyre vonzóbbak az MCC-s képzések a diákok számára, hiszen az új ismeretek megszerzése mellett az iskolai keretekhez képest új módszerekkel és megközelítéssel dolgozhatnak fel számukra érdekes tartalmakat.

Mindemellett egy olyan közösség tagjai lehetnek, amelyben számos hozzájuk hasonló érdeklődésű barátra lelhetnek.

A Középiskolás Program kurzusai négy- és nyolchetes rendszerben működnek és több lehetőséget is kínálnak a diákoknak tudásuk, látókörük bővítésére. Modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan, pszichológia, jog, magyar és angol nyelvű íráskészség, valamint angol B2 nyelvvizsga felkészítő is szerepel a választható kurzusok listáján.

Országszerte több mint ezer diák vesz részt a Középiskolás Programban, akik közül sokan nagy távolságból érkeznek a tréningnapokra. Annak érdekében, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévők is részt vehessenek a személyes alkalmakon, az intézmény utazási támogatást biztosít számukra.

Az MCC várja azoknak a tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen tartoznának egy nagyszerű közösséghez és tovább palléroznák tudásukat a sikeres érettségi és felvételi vizsgák teljesítése érdekében. Az érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról az intézmény honlapján, az középiskolás program jelentkezés menüpontjában olvashatnak bővebben (www.mcc.hu).

 

Mathias Corvinus Collegium
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése.

 

www.mcc.hu