menu

  • 2017.08.29.

Átadják Kecskemét legújabb sportberuházását

– Augusztus 29-én átadjuk a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia legújabb beruházását, az Izsáki úti régi városi uszodaépületből kialakított multifunkcionális sportcsarnokot

– közölte Ivkovicné Béres Tímea, a kosárlabda akadémia igazgatója a Hiros.hu-val.

– Az 1968-ban épült, leromlott állapotú, használaton kívüli uszodaépületből a meglévő adottságok figyelembevételével, épületbővítéssel és funkcióváltással alakult ki a multifunkcionális sportkomplexum, amelyben 3 sportpálya, egy center- és két gyakorló pálya, valamint öltözők, irodák lettek kialakítva – mondta.

Az átalakítást nehezítette az, hogy az épületet ipari műemlékké nyilvánították, ezért a külső megjelenésén nem lehetett változtatni.

Az akadémia igazgatója hangsúlyozta: a korábbi beruházásokhoz hasonlóan ezt az épületet sem csak a kosarasok, hanem más sportágak sportolói is igénybe vehetik, de helyet fog biztosítani a környező iskoláknak is. Az akadémia központja alkalmassá vált mérkőzések, edzések, edzőtáborok, tornák lebonyolítására is.

Az épületben helyet kapnak a vívók, valamint a kecskeméti sportrelikviákat kiállító sportmúzeum is megnyílik majd, de egyéb sportágak részére is nyitva áll az épület.

A beruházáshoz szükséges összeget a látvány csapatsportágak TAO-támogatását lehetővé tevő törvénynek köszönhetően kapta a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia a támogatóitól, közöttük a névadótól, a Mercedes-Benz Gyártól. A beruházás a pályázati kereten belül maradt, 791 millió forintba került. A teljes összeg 30 százalékát Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította. Az akadémia sportfejlesztési pályázatát támogatta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely egyben ellenőrzi is a beruházás elszámolását. A társasági adóból finanszírozott fejlesztések pozitívuma, hogy nemcsak a sportolók, hanem a tanulók és a lakosság sportolási körülményei is javulnak.

Az akadémia 2013-as megalakulása óta 6 iskola tornatermét és öltözőjét újította meg Kecskeméten, és megépült egy kültéri pálya a szabadidőközpontban, amelyet a lakosság korlátlanul igénybe vehet. A sportcsarnok mellett elkészült egy kültéri, kosárlabda palánkkal ellátott pálya is, amely minden időben várja a sportolni vágyókat.

Az augusztus 29-én 11 órakor kezdődő átadási ünnepséget a Kossuth-díjas Csík Zenekar rövid műsora vezeti fel, majd Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszönti a megjelenteket. Ezután dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke mond beszédet.

A nemzeti színű szalag átvágása után az épület „keresztelője” következik.

Ezután az új sportcsarnokban megtörténik az első dobás, majd az első mérkőzés, amelyen az Eb-re utazó férfi válogatott játszik az akadémistákkal. A FaceTeam akrobatikus kosárshow bemutatója zárja a programot.

A sportcsarnokban 13 órakor kosárlabdatorna kezdődik az akadémia, az együttműködő Pécsi VSK és a belgrádi Partizan KK csapatainak részvételével.

Az akadémia vezetése az érdeklődőket szeretettel várja a megnyitóra.

 

forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek