menu

  • 2017.08.30.

Új részleggel bővült a kecskeméti acélszerkezet-gyár

60 tonnás daruról lelógatott szalag átvágásával adták át a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet-gyár új hegesztő-gyártócsarnokát.

Az új gyártócsarnokra a megnövekedett piaci igények miatt volt szükség. A beruházással 40 új munkahely jön létre.

Több mint 2 400 m2-rel és közel 200 új kézi eszközzel és géppel bővül a kecskeméti acélszerkezet-gyár.

A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. beruházásában az NGM Nagyvállalati Beruházási Támogatási programjának köszönhetően új hegesztő-gyártó csarnok jött létre. Az ünnepélyes átadón az egyik 60 tonnás híddaruról lelógatott szalagot Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Varga Mihály, a KÉSZ Csoport elnöke, valamint Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője vágta át.

Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az új gyárrészlegre a megnövekedett hazai és nemzetközi megrendelések miatt volt szükség, a PLAT4M nevű csarnoknak köszönhetően 40 új munkahely jön létre, valamint ezáltal a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet-gyár kapacitása 30%-kal fog növekedni.

A kapacitásnövekedés mellett az új gépeknek és eszközöknek köszönhetően nagyobb méretű acélszerkezetek gyártására lesznek képesek, valamint új innovatív gyártástechnológiák bevezetésére is lehetőség nyílik.

– Pályázat: Nemzetgazdasági támogatások előirányzatból finanszírozott Nagyvállalati Beruházási Támogatási program (ezen belül: nagyvállalatok iparfejlesztési beruházásainak ösztönzése)

– Közreműködő Szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium, Kiemelt Vállalati Kapcsolatok Főosztály

– Támogatás: 582.641.596 Ft

– Támogatási intenzitás: 50%

– Projekt összköltség: 1.165.283.192 Ft

– Projekt címe: A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. gyártókapacitásának növelése és innovatív, új piaci lehetőségeket biztosító 3D technológia beszerzése.- Megvalósulási helyszín: 6000 Kecskemét, Izsáki út 8/A.

– A projekt keretében a meglévő nyitott, fedett, daruzott raktár épülete került körbeburkolásra, ezáltal egy zárt gyártócsarnok kialakítása valósult meg a meglévő festőüzem mellett.

A projekt keretében beszerzésre került termelő eszközök fajtái:

  •  Lézervágó gép
  •  Hegesztőgép
  •  Festő-technológiai berendezés
  •  Kompresszor állomás
  •  Számos kézi eszköz és berendezés
  •  Hidraulikus CNC élhajlító
  •  3D lézerszkenner

Kapcsolódó képek