menu

  • 2017.09.04.

Jól sikerült a kecskeméti futsalosok főpróbája

Augusztus31-én este a tavalyi I. osztály ezüstérmese, a Dunaferr Due Renalpin FC látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, ám a kecskeméti futsalosok meglepetésre elkapták a jobb erőkből álló dunaújvárosi csapatot.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Dunaferr Due Renalpin FC: 4-2 (1-1)

Hazai góllövők: Marsa, Móra, Radnóti, Ferenczi

Ugyan a Dunaújváros a válogatott játékosai nélkül érkezett, ám ez az első percekben egyáltalán nem tűnt ki. Lendületes és gyors játékukkal többször is keresztülmentek a hazaiak védelmén, és ha Peltzer nem véd sokszor bravúrosan, akkor bizony már az elején eldőlt volt a mérkőzés. Az első etap felénél a dunaújvárosi rohamok beértek, és egy szerencsétlen hazai felszabadítás megzavarta a scoregoal hálóőrét és kezei alatt besurrant az újvárosi próbálkozás. (0-1) Ám a hírös városi legények nem törtek meg, sőt, inkább felpaprikázta őket a peches gól, aminek azonnal több hazai helyzet volt a válasza. Egy ilyen helyzet során Marsa megpattanó lövését már nem sikerült az újvárosi kapusnak megfognia, így a félidőre 1-1-es döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre egy igen dinamikus, gyors kecskeméti csapat érkezett meg. Több helyzetet is sikerült a Dunaferr kapuja előtt kialakítania a hazai csapatnak, amiből csak hamar jött a Scoregoal gól. Radnóti került szépen lövőhelyzetbe egy kijátszott játékból, és ő higgadtan lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. (2-1). A hazaiak lendülete megmaradt, és az ekkor már a fáradság jeleit is mutató vendégek többször is csak szabálytalanul tudták megállítani a hírös városi rohamokat. Így gyorsan ki is telt a 6 szabálytalanság, jöhetett a kisbüntető, amit Móra könyörtelenül vágott be. (3-1). A mérkőzés végére maradt még egy igen szép akció a kecskemétiek lábában, egyérintővel eljutva az ellenfél kapujáig, Gavula passzából Ferenczi passzolta a labdát a kiszolgáltatott hálóőr mellett a kapuba (4-1). A Dunaújváros az utolsó másodpercekben ugyancsak 10 méteresből szépített, beállítva a végeredményt! (4-2)

Cserenkó Szabolcs vezetőedző: „Tudtuk, hogy az Újváros a válogatott játékosok nélkül érkezik, de így is nagyon erős a kerete, sok fiatal, gyors játékosokkal. Szerettem volna minden játékosomnak játéklehetőséget biztosítani, azzal a szándékkal, hogy a fejemben már meglévő 6-7 játékos mellett bizonyítsanak, ki érdemli meg, hogy a játszó keretbe kerüljön a bajnoki nyitányon. Így is szép eredményt értünk el, ami örömteli, de ez most másodlagos volt a csapatépítés szempontjából! Sok sikert kívánunk az Újvárosnak az első osztályú küzdelmekre!

Kapcsolódó képek