menu

  • 2017.09.05.

Fiatal Tehetség Program már Kecskeméten is!

Egyedülálló lehetőség – Felső tagozatosoknak szóló tehetségprogramot indít a Mathias Corvinus Collegium Kecskeméten!

Új központtal bővült a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programja. Idén ősztől már nemcsak az ország öt városában (Budapesten, Miskolcon, Szolnokon, Pécsett, Veszprémben), hanem Kecskeméten is indulnak a felső tagozatos diákokat megcélzó, hagyományos oktatást kiegészítő képzések. Az ingyenes kurzusokra szeptember 26-ig várják az ősszel ötödik osztályba lépő kecskeméti diákok jelentkezését.

„A tanulás itt nemcsak élmény, hanem egy szuper szombati program is!” – ahogy a Program egyik diákja fogalmaz. Ez igaz is, hiszen a FIT Program képzéseinek tematikája és megközelítésmódja egyedülálló: olyan területekre fókuszál, amelyek a diákok számára közelebb hozzák a körülöttünk lévő világ összefüggéseit. Az innovatív témákat és a modern eszközök alkalmazását is magába foglaló, szemléletformáló foglalkozások keretében többek között olyan kurzusokkal találkozhatnak a diákok, mint a pénzügyi és egészségügyi tudatosság, a természettudományos kísérletek, a jövőkutatás, a média rejtelmei vagy az élménybiológia és a robotika.

„Célunk, hogy a szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítsük a gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését és a későbbi tudatos pályaválasztást. Két éve indult útjára az MCC felső tagozatos programja, így ma már két évfolyam, vagyis 225 kisdiák komplex tehetséggondozása a feladatunk. Gyakorlatilag maximális kapacitással működünk, évről évre növekszik a Programban résztvevők száma, ősszel már várhatóan több mint 300 gyerek kezdheti meg a tanévet a megújult FIT-központokban” – mondja Constantinovits Milán, az MCC Fiatal Tehetség Programjának szakmai vezetője.

Az MCC FIT Program alapvetően az otthoni tanulást lehetővé tevő e-learningre és a havonta egy szombati játékos foglalkozásokra épül, ahol már főként a páros és csoportos munka fejlesztése kerül a középpontba. Az élményközpontú oktatás során hiánypótló és a „learning by doing” – vagyis a gyakorlatközpontúságot előtérbe helyező – elv mentén, a mindennapi élethez kapcsolódó témákkal ismerkedhetnek meg a diákok. Ezenfelül a heti két beszédközpontú angolóra és nyári tehetségtáborok is színesítik a Program által kínált lehetőségeket.

Rendszeres teljesítményértékelés, személyre szabott oktatói visszajelzések biztosítják azt, hogy a diákok fejlődését nyomon kövessék a képzési rendszerben. A program olyan neves pszichológus szakértőkkel is együtt dolgozik, mint dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária mesepszichológus, akik a FIT Program védnökei is egyben. A kiemelt képességű gyermekek szüleivel is nagyon szoros a kapcsolat, rendszeres előadásokat szerveznek számukra, ahol a tehetséggondozás szülői feladatai kerülnek előtérbe.

Főként azokat a kisdiákokat várják, akik tanulni és fejlődni szeretnének, és szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai. Jelentkezni pedagógusi és szülői ajánlással lehet szeptember 26-ig, amelyet követő hétvégén a sikeres regisztrációt tett diákok egy válogatón vesznek részt. A képzések, a FIT Program és a Nemumann János Egyetem együttműködésének köszönhetően, a felsőoktatási intézmény épületében lesznek.

Az érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a felvételi folyamatáról a Program honlapján, a fit.mcc.hu olvashatnak bővebben.

 

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.

Az MCC Fiatal Tehetség (FIT) Programja speciálisan felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó képzés, amely az ország öt városában Budapesten, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon és Veszprémben, valamint idén ősztől már Kecskeméten is elérhető. A program célja, hogy nyitottan gondolkodó, tudatosan cselekvő, közösségükben aktív fiatalokat képezzenek, akik készek folyamatosan fejleszteni saját képességeiket. A képzés a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával valósul meg.

 

www.mcc.hu