menu

  • 2017.09.11.

“Mindennapi pénzügyeink” előadás a Neumann János Egyetemen

„Mindennapi pénzügyeink” konferencia

A Neumann János Egyetemen került megrendezésre a „Mindennapi pénzügyeink” című konferencia, ahol a hallgatók a pénzügyi tudatosság jegyében a befektetésekről, a hitellehetőségekről és a diákhitelről hallgathattak meg szakmai előadásokat.

A program a Neumann János Egyetem, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ együttműködésével valósult meg.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége és a Magyar Nemzeti Bank hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a fiatalabb generációk pénzügyi kultúrájának fejlesztésére.

Dr. Fülöp Tamás dékán köszöntőjében elmondta, hogy a felnövekvő generációk magas színvonalú képzése iránt elkötelezett egyetem a hallgatók szakmai képességeinek, gyakorlatorientált tudásának fejlesztése céljával, örömmel adott otthont e rendezvénynek.

Elsőként Barnóczki Zsuzsa oktatási szakértő, az MNB Oktatási Igazgatóság munkatársa „Körséta a befektetések világában” címmel tartott előadást. Ezt követte Gácsi Roland felsőoktatási szakértő, az MNB Oktatási Igazgatóság munkatársa „A hitelekről hitelesen” című előadása, majd a rendezvény harmadik előadója, Országh Ákos, a Diákhitel Központ Zrt. regionális képviselője „Diákhitel – lehetőség és felelősség” címmel adott tájékoztatást a diákhitelről.

Az elhangzott előadások széleskörű és alapos betekintést nyújtottak a befektetések, a hitelek, a diákhitel témaköreibe és praktikus ismereteket adtak közre.

Az egyetem a rendezvénnyel a hallgatók pénzügyi ismereteit bővítette, tudatosabb pénzügyi magatartását is elősegítette.

 

Kapcsolódó képek