menu

  • 2017.09.12.

Kétmilliárd forintból épített új alállomást a Démász Kecskeméten

Mintegy kétmilliárd forintból épített új energiaellátást biztosító alállomást a Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. a kecskeméti Kósafalu városrészben.

Kóbor György, a Démász vezérigazgatója a hétfői átadó ünnepségen elmondta: az 1,9 milliárd forintos, kizárólag saját forrásból megvalósuló beruházással a Kecskemét Déli Ipari-park energiaellátását biztosító, 40 megawatt (MW) teljesítményű új alállomás biztonságosabbá, tervezhetőbbé teszi a körzet ellátását, elsősorban az ipari fogyasztókét, de a lakosság ellátását is stabilizálja.

Emlékeztetett: a Démász a kecskeméti önkormányzattal hat évre szóló közvilágítás fejlesztési megállapodást kötött az év elején. Ennek értelmében a szolgáltató több mint ezer új közvilágítási lámpa szereléséhez építi ki a hálózatot a városban.

A Démász hálózati elosztó társasága vállalta, hogy 2017-ben 18 kilométeren megépíti a közvilágítási kapcsolószálat, amely mentén még az idén 244 lámpa lesz felszerelhető.

Tóth József, a Démász Hálózati Elosztó Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a most átadott alállomás a Démász legkorszerűbb és az egyik legnagyobb létesítménye. Az alállomás különlegessége, hogy a déli tetőn 16 kilowatt teljesítményű napelemeket helyeztek el, amivel az alállomás saját fogyasztásának nagy részét fedezni tudják.

Tóth József, a Démász Hálózati Elosztó Kft. ügyvezetõje, Cseh tamás Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Szebelényi Gyula alpolgármester és Kóbor György, a Démász vezérigazgatója (b-j) a Nemzeti Közmûvek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. mintegy kétmilliárd forintból megépült új alállomásának átadásán Kecskemét Kósafalu városrészében 2017. szeptember 11-én.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

MTI

Kapcsolódó képek