menu

  • 2017.09.29.

Bábos előadások a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

5 év szünet után a Ciróka Bábszínház újra bábos előadásokat fog játszani a gyerekeknek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályán!


Ez a támogatók, Álomjövő-Csatos Erika, Carawonga – Gál Katalin, Füzet nélkül soha – Nagy Zsuzsanna, Bankmentor -Biró Lili és férje, Ötpötty – Szabadkai Anna, Félegyházi Pékség, World Ventures – Anita Domján Kiss, Berta József nélkül, nem jöhetett volna létre.

Fülöp József, az Aranyszőrű bárány előadással készült a szerdai napon, mely kicsiknek és nagyoknak is mosolyt csalt az arcára. Az előadás után minden gyermek kapott a támogatók jóvoltából egy ajándékcsomagot is és a Ciróka csapatával közösen emléket gyártottak.

Mostantól minden hónap utolsó szerdai napján beköltözik a Bábszínház a kórházba. Az előadás végén kreatív foglalkoztatás várja majd a gyerekeket, és egy kis finomság!

 

Az alábbiakban interjút olvashatnak Fülöp József bábszínésszel.

5 évvel ezelőtt te játszottad az utolsó előadást. Milyen érzésekkel térsz vissza a Kecskeméti Megyei Kórházba? 

Jó érzés újra a kórházba készülődni. Az elmúlt 5 évben nagyobbak lettek a gyermekeim, született még egy kislányom, ezért egyre közelebb érzem magam a gyermekekhez, a betegségben lévőkhöz talán még inkább.

Miért tartod fontosnak, hogy újra induljon a projekt?

Olyan elesettek vagyunk a betegségek alatt. Ha sikerül egy kis vidámságot becsempésznünk a gyerekek napjaiba, talán hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jobban érezzék magukat.

Miről szól az Aranyszőrű bárány? 

A szegényasszony fia útra kel, hogy szerencsét próbáljon. A hite, és az élethez való hozzáállása meghozza gyümölcsét. Szorgos munkájáért egy aranyszőrű bárányt kap. A bárányhoz, azután pedig egymáshoz ragadnak azok az emberek, akik rosszban vannak egymással. Szabadulni nem tudnak. A kompánia élén Jankó lépked a tilinkójával, s az egész mulatságos eseménnyel megnevetteti a király lányát, aki már régóta nagyon szomorú. Ahogy Jankó  fújja a tilinkóját,  a bárány körbe futkorászik, vele együtt a jajgató, mulatságos hozzáragadt sokaság. Ennek láttán elmúlik a királylány rosszkedve és felnevet. Kiderül, a nevetés a megoldás és az emberek ezután már el tudják engedni egymást. Jankó megkapja a királylány kezét, meg a fele királyságot, mert a másik fele a királynak kell.

Igaz, hogy az előadás után a gyerekeket egy izgalmas foglalkozás várja?

Így igaz. Minden előadásunk után készülünk egy kis meglepetéssel. Most is alkotunk majd közösen valamit, amit mindenki elvihet magával haza.

Hol láthatunk a közeljövőben játszani?  

Október 7-én mutatjuk be A Vadhattyú című mesét, amelyet Nagy Orsi író – dramaturg barátom alkalmazott bábszínpadra. A bemutatót követően naponta játsszuk majd az előadást, amelyre mindenkit nagy szeretettel várunk!

 

         

 

ciroka.hu

Kapcsolódó képek