menu

  • 2017.10.02.

Változatos programok a Wojtyla Házban

Kályha átadás, Keresztszentelés, terményáldás…

2017. október 4-e, szerda programjai igen változatosak lesznek a Wojtyla Házban.

11 órakor a Wojtyla Ház előadótermében Prikkel Antal a Szentkirályi Szikvíz tulajdonosa tart előadást a Japán kultúrájáról, harcművészetéről, jövőbeni tervekről.

14:30-kor szintén a Wojtyla Házban 6 felajánló segítségével 6 rászoruló kap kályhát.

15:30-kor már a Csalánosi parkerdőben (Sasfészek felőli bejáratnál) keresztszentelés lesz, a Kefag Zrt. segítségével tudtak végre egy végleges helyet biztosítani. Ennek a keresztnek a sorsa már évek óta húzódik, most végre megtalálták neki az igazi helyet.

17 órakor lesz a műkerti Szent Ferenc templom búcsúja, melynek szentmiséjét Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Egyházmegye érseke tart.

A hagyományokhoz híven gyümölcsöket, zöldségeket, és egyéb őszi terményeket is megáldanak. A felajánlott terményeket Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét Egyházmegye érseke szenteli meg. A terményeket a Bács-Zöldért Zrt. ajánlja fel és rendezi be a kiállítást a Szent Ferenc templom oltára előtt. A megszentelt gyümölcsöket, zöldségeket hagyományosan a Wojtyla Barátság Központ szegényei kapják.

Ehhez az ünnepkörhöz kapcsolódóan hétfőn (október 2-án) és kedden (október 3-án) 10:30-kor a műkertvárosi Szent Ferenc templomban filmvetítés lesz a Kertvárosi Általános Iskola diákjainak és a kertvárosi óvodásoknak.