menu

  • 2017.11.03.

KERÉKPÁRÚT-FEJLESZTÉS JAKABSZÁLLÁSON

Jakabszállás Község Önkormányzata 210,00 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a TOP-3.1.1-15-BK1-2016-00006 számú Kerékpárforgalmi fejlesztések Jakabszálláson a munkahelyek biztonságos megközelítéséért című pályázaton.

Az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés eredményeképp a községben az 54. számú főút és az 5302. jelű kiskunfélegyházi út mellett kerékpárút épül, valamint a két szakaszt összekötő utcákban kerékpáros nyomkijelölés történik.

Jakabszállás Község Önkormányzatának a kerékpárút-fejlesztéssel a célja, hogy megteremtse a fenntartható és környezetbarát közlekedés feltételeit, csökkentse a szén-dioxid kibocsátást. Lehetőséget teremtsen a kerékpárosok mellett a gyalogosok biztonságosabb közlekedésére. A projekt specifikus célkitűzése a jakabszállási munkaerő kerékpárral történő munkába járásának segítése. Az épülő kerékpárutak mentén található cégek mintegy 600 főt foglalkoztatnak. A fejlesztés eredményeképp a jövőben a lakott területen belül és kívül eső munkahelyek többsége kényelmesen, biztonságosan és közvetlenül elérhetővé válik kerékpárral.

A községben újonnan épülő kerékpárutak meglévő kerékpárhálózatba kapcsolódnak. Az „A” szakaszon az 1600 méter hosszú, kétirányú kerékpárút a település centrumától a temetőig épül meg. A „B” szakaszon 1150 méter hosszú, kétirányú kerékpárút az 54. sz. főút mentén a belterület határától a Zsámbi Trans Kft. székhelyéig tart. A „C” szakaszon 700 méter hosszan, két irányban kerékpáros nyomkijelölés történik a Deák Ferenc és a Jókai utca összekötő szakaszon.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-3.1.1-15 kódszámú, „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című pályázati felhívás alapján. Az elnyert pályázatot 85%-ban az Európai Unió és 15%-ban a Magyar Állam finanszírozza. A projekt 2017. május 1-jén elkezdődött és várhatóan 2018-ban fejeződik be.

A projektről bővebb információ a http://jakabszallas.hu/kerekparut-2017

Kapcsolódó képek