menu

  • 2017.12.18.

Állami gondozott fiataloknak adakoztak a kecskeméti FIT-es diákok

2017. december 18., Kecskemét – A kecskeméti Fiatal Tehetség Program kisdiákjai karácsonyi adománnyal lepték meg a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által gondozott fiatal lányokat.

„A FIT-központban a diákok szociális érzékenységét is szeretnénk fejleszteni. Fontosnak tartom, hogy jótékonysági programjainkon keresztül lássák, vannak olyan gyerekek, akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben, mint ők és nélkülözniük kell. Számukra szeretnénk egy kicsit szebbé tenni az ünnepet ajándékainkkal” – mondta Horváth Beáta, a FIT Program kecskeméti régióvezetője.

Az ötödikes kisdiákok és a FIT központ vezetője december 15-én, pénteken látogatott el – a 14-17 éves lányokat gondozó – Gyermekvédelmi Szakszolgálat Faragó Béla II. számú Gyermekotthonába, ahol ünnepélyes keretek között átadták a főként ruhaneműket és kiegészítőket (ékszer, táska) tartalmazó adományt. A gyerekek nagy izgalommal és örömmel vettek részt a karácsonyi jótékonykodásban, amely esemény a Fiatal Tehetség Program keretén belül a többi városban már évek óta bevett gyakorlat.

A FIT Program az ország öt vidéki városában (Szolnokon, Veszprémben, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten) és a fővárosban működik. A hagyományos oktatást kiegészítő ingyenes képzés során a diákok olyan, a mindennapi élethez sok szállal kötődő területeken szerezhetnek jártasságot, mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek vagy az egészségügyi tudatosság.

 

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól a középiskolán át az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.

Az MCC Fiatal Tehetség (FIT) Programja speciálisan felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó képzés, amely az ország öt vidéki városában Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Veszprémben, Kecskeméten valamint Budapesten is elérhető. A program célja, hogy nyitottan gondolkodó, tudatosan cselekvő, közösségükben aktív fiatalokat képezzenek, akik készek folyamatosan fejleszteni saját képességeiket. A képzés a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával valósul meg.

http://www.mcc.hu