menu

  • 2018.01.04.

Újabb utcákban lesz fizetős a parkolás

A piac környékén január 1-től újabb utcákban kell parkolási díjat fizetni.

A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatása szerint a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területeken a közúti járművel történő várakozási közszolgáltatásokról és a várakozóhelyek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló önkormányzati rendelet 2018. január 1. napjával módosult.

A Budai utcai piac környékén a következő utcákat vonták be január 1.-től a díjfizetés övezetbe: Kaszap utca teljes hosszában, Árok utca, Balay utca, Bálvány utca, Bánffy utca, Borz utca, Kada Elek utca, Kis utca, Nefelejcs utca, Szárny utca, Táncsics Mihály utca.

Ezeket az utcákat a díjköteles várakozási időn belül (hétfőtől péntekig 6-18 óráig) csak várakozási díj megfizetésével, vagy előre vásárolt/váltott bérlettel lehet igénybe venni, kivéve ha annak használata jogszabály alapján díjmentesnek minősül.

Parkolóbérletet a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálati irodájában vagy a kecskemetivarosrendeszet.hu oldalon keresztül lehet vásárolni.

2018. január 1-től a várakozási terület jogosulatlan használatáért a közterület-felügyelő pótdíjat szab ki. További kérdések esetén a városrendészethez fordulhatnak a 76/ 503- 220 telefonszámon.

www.hiros.hu