menu

  • 2018.02.05.

Hírös Agóra Erasmus+

59 205 Euró támogatást nyert el a Hírös Agóra Nonprofit Kft. az Erasmus+Programon

2018 áprilisától, 12 hónap időtartamra, 7 fiatal fog érkezni a Hírös Agóra Nonprofit Kft.-hez, hogy az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával önkéntes munkát végezzenek.

A támogatásnak köszönhetően az önkéntesek lakhatási, étkezési és zsebpénz térítésben részesülnek valamint a nemzetközi utazásuk egyszer oda-vissza útra térítésre kerül a lakóhelyük és Kecskemét között.

A Hírös Agórába érkező huszonéves fiatalok a már két éve megkezdett munka és a nemzetközi partnerségek eredményeként az ifjúsági közösségi terekben fognak tevékenykedni.

Fő tevékenységeik közé fog tartozni, hogy a 4 különböző városrészben (ELEVEN – Széchenyiváros, 10perc/Köz-tér – Ifjúsági Otthon, Belváros, KÉK Elefánt – Árpád város, Hetényi Közösségi tér – Hetényegyházi Művelődési Ház) működő ifjúsági közösségi terekbe járó fiatalok részére az ifjúságfejlesztő munkatársakkal közösen idegen nyelven (angol, spanyol, francia, orosz, olasz) foglalkozásokat vezessenek és a különböző évszakokhoz kötődő ünnepek és események előkészületeibe bekapcsolódjanak. Lehetőséget fognak kapni a hozzánk érkező fiatalok, hogy a saját kultúrájukat bemutassák szerdánként este 6 órától az Ifjúsági Otthonban működő English chat klubban.
Szeretnénk azt, hogy a hozzánk érkező fiatalok mintaként szolgáljanak Kecskeméten és vonzáskörzetében élő fiataloknak és kipróbálják magukat önkéntesként az Európai Unió országaiban.

 

Kapcsolódó képek