menu

  • 2018.02.05.

TUDÁSKÖZPONT A HÍRÖS AGÓRÁBAN

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Nonprofit Kft. 64 300 000 Ft támogatást nyert a „TUDÁSKÖZPONT A HÍRÖS AGÓRÁBAN – MERT TANULNI JÓ EGY ÉLETEN ÁT” projektjének megvalósítására.

A program 2018. február 1-én kezdődik és három éven keresztül 28 féle szakkör, tanfolyam, tábor, klub szolgálja a résztvevők tanulását. A mintegy 750 főből közel 500 felnőttnek valamilyen hátrányos helyzetéből segítenek megerősödni, sikereket elérni a tervezett tematikák. Ilyen a válótársaság, az élet-útmutató, az anyaidő, az e-ügyintézés klubok. Fejlődhetnek a művészeti ambíciókkal jelentkezők is, hiszen a tánctól a kosárfonáson át a zenélésig, képzőművészetig sok mindent kipróbálhatnak. Az álláskeresésben megfelelő rutint biztosító szakkörök is várják a pályakezdőket, érdeklődőket, mint a német nyelvi társalgó vagy az iránytű – életpálya tervező sorozat.

Kiemelt figyelmet fordít a projekt az esélyegyenlőség mellett a környezettudatosságra is – lesz gomba és gyógynövény ismereti szakkör, zöld-ernyő tábor és zöld háztartás szakkör, valamint ökokert tanfolyam is.

Részletekről tájékozódhatnak a Hírös Agóra honlapján www.hirosagora.hu, a projekt facebook oldalán: Hírös Agóra Tudásközpont, valamint a Hírös Agóra Kulturális Központ valamennyi telephelyén.

A 2018. februárban induló első, 2019. január 31-ig tartó sorozatokra már lehet jelentkezni. Akinek az idén nincs lehetősége csatlakozni, jövő ilyenkor ismét indulnak a programok.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg, az EFOP-3.7.3-16 Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása felhívásra benyújtott támogatási kérelem alapján.

 

Kapcsolódó képek