menu

  • 2018.03.05.

FIT Kaland Országos Tehetségverseny

Megvan a kecskeméti régió legjobb negyedikes csapata

Február 28-án tartották a FIT Kaland Országos Tehetségverseny kecskeméti regionális eredményhirdetését. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) felső tagozatosoknak szóló Fiatal Tehetség (FIT) Programja által szervezett versenyre összesen 120 csapat jelentkezett, amelyből a kecskeméti régió legjobban teljesítő öt csapata mutatkozott be szerdán, a helyi FIT-központban rendezett eseményen. Az ünnepélyes díjátadón az országos döntőbe jutott csapatot is kihirdették.

A több tudományterületet felölelő, negyedikes diákoknak szóló országos tanulmányi csapatverseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyek a FIT Program öt képzési területéhez kapcsolódtak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi tudatosság és az internetes tudatosság.

A kecskeméti régió legjobb öt csapata közül egy jutott tovább a májusi országos döntőbe, míg a többi csapat a regionális dobogós helyeken és a különdíjon osztozott.

Az eredmények:

Döntőbe jutott:  MagnetBoys (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, Kecskemét)

Regionális helyezettek:
1. helyezés: Szörfösök (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, Kecskemét)
2. helyezés: Gyalogkakkukok (Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola, Kerekegyháza)
3. helyezés: Unikornisok (Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Kecskemét)

Különdíjas:
Bankkártya (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, Kecskemét)

A díjazott csapatok az elismerő okleveleken túl a Takata járműipari vállalat, a Kecskeméti Vadaspark, valamint Joós Andrea, az MCC FIT oktatója által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A FIT Kaland döntőjét az MCC Fiatal Tehetség Program 2018-as tavaszi országos pedagóguskonferenciáján rendezik meg Budapesten, ahol a csapatok értékelésében olyan neves személyek vesznek részt, mint dr. Kádár Annamária vagy dr. Bagdy Emőke pszichológus szakértők, akik a Fiatal Tehetség Program védnökei is egyben.

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány által működtetett különleges képzési intézmény, amelynek célja, hogy Magyarországon a felső tagozattól a középiskolán át az egyetem végéig a hagyományos oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. Az MCC a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg, amellyel célja a felelős értelmiség nevelése. Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.

Az MCC Fiatal Tehetség (FIT) Programja speciálisan felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó képzés, amely az ország hat városában Budapesten, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Veszprémben és Kecskeméten elérhető. A program célja, hogy nyitottan gondolkodó, tudatosan cselekvő, közösségükben aktív fiatalokat képezzenek, akik készek folyamatosan fejleszteni saját képességeiket. A képzés a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak támogatásával valósul meg.

www.fit.mcc.hu

Kapcsolódó képek