menu

  • 2018.03.12.

Tavaszköszönő flashmob a családokért

Világrekordot állított fel vasárnap Magyarország. Több ezer gyereket emeltek fel a szülők egy tavaszköszönő flashmob keretében.

Kecskeméten is több százan csatlakoztak az akcióhoz.

Ahogy azt már korábban megírtuk, 2018. a Családok Éve, amelynek keretében „Emeljünk magasba minél több gyereket” elnevezéssel országos rendezvényt szervezett a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

Kecskeméten az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében több százan gyűltek össze, hogy gyermekeikkel együtt felállítsák az egy időben magasba emelt gyerekek számának világrekordját. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Salacz László országgyűlési képviselő is. Köszöntőt mondott Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke és Szabóné Kis Éva, az E-Kecsap egyik alapító tagja.

Elsőként zenés tornával melegítettek be a résztvevők a gyönyörű napsütéses időben, majd pontban 11 órakor a szülői karok a magasba emelkedtek, a kicsik pedig mosolyogtak a fényképezőgépek kereszttüzében. Végül színes léggömböt engedtek magasba.

Országszerte több mint húsz városban követték ezt a forgatókönyvet, ezzel felállítva a világrekordot.

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek