menu

  • 2018.03.19.

Huszadik alkalommal rendezik meg a Kiskunfélegyházi Libafesztivált

Huszadik alkalommal rendezik meg szeptember 7-én és 8-án a Kiskunfélegyházi Libafesztivált.

A szervezők a már megszokott programok mellett több újdonsággal, színjátszó- és rajzpályázattal, valamint a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó városnéző túrával is készülnek, hogy minél több érdeklődőt csábítsanak az alföldi városba.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere emlékeztetett: a város és környéke mindig is elismert, jó hírű baromfitenyésztő terület volt. A libatartásnak évszázados hagyománya van, amely túlélte a háborúkat, rendszerváltásokat is.
Az első libafesztivált még 1999-ben szervezték meg, népszerűsége pedig azóta is töretlen, hiszen mára a város legjelentősebb rendezvényévé vált.
A komoly tradíción nyugvó, egyre gazdagabb és változatosabb Kiskunfélegyházi Libafesztivál a kikapcsolódásra és a kulináris élményekre egyaránt lehetőséget nyújt.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára is kitért arra, hogy a kiskunfélegyházi baromfitenyésztésnek már 1854-ben Európa-szerte jó híre volt, és erre méltán büszkék az itt élők.
És amiben jók vagyunk, azt mindenképpen fejleszteni is kell. Igaz ez a borászatra, de a baromfiágazatra is – fogalmazott.
A magyar kormányzat kardinális döntésének nevezte, hogy a 2020-ig tartó uniós ciklusban 300 milliárd forintot fordít az élelmiszeripar fejlesztésére.
Kiemelte: a libafesztivál amellett, hogy teret nyújt a mezőgazdaság és élelmiszeripar fontosságának hangsúlyozására, az azokhoz kapcsolódó hagyományokra és életformákra is emlékeztet.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője bejelentette: a jubileumi fesztivál alkalmából a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az Integrál Zrt. színjátszó- és rajzpályázatot hirdet. Az általános és középiskolás diákok Fazekas Mihály Lúdas Matyi című elbeszélő költeményéből adhatnak elő egy rövid jelenetet, de le is rajzolhatják a számukra legkedvesebb műrészletet.
A színjátszó csoportok jelentkezését, illetve a rajzverseny pályamunkáit a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban május 31-éig várják. Az előadásokat és rajzokat szakmai zsűri értékeli majd, döntésük nyomán értékes ajándékok találnak gazdára.

Dr. Horváth Sándor, a libafesztivált szponzoráló Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: Kiskunfélegyházán és környékén ma is sokan élnek libatartásból, -hízlalásból, így családok százai kötődnek valamilyen módon a libához. Munkájuk, és az általuk teremtett érték előtt is tisztelegnek a rendezvénnyel.
Emlékeztetett: a magyarországi hízott libamáj kiemelkedő helyet foglal el a nemzetközi gasztronómiai különlegességek között, így ezt a terméket az agrárgazdaságért felelős Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Értéktárba sorolta, a hízott liba termékeket pedig 2013 szeptemberében hungarikummá minősítette.

Vajda Tamás, az Integrál-Group Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a programsorozathoz kapcsolódva a baromfi-ágazat helyzetéről, a pályázati lehetőségekről szakmai konferenciát is szerveznek.
Hangsúlyozta: kifejezetten a hízott víziszárnyas-ágazat szereplőit összefogó hasonló tanácskozás nincs másik az országban. A témák között szerepel majd a baromfi állategészségügy, a tenyésztés helyzete és a takarmányozás is.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva kiemelte: a 35 éve alakult Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak vándorkiállításán az érdeklődők a paraszti kultúra ápolóival, többek között hímzőkkel, nemezelőkkel, fafaragókkal, fazekasokkal, kékfestőkkel és kosárfonókkal találkozhatnak.
A kisgyermekes családokat bábelőadások, gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak, fotószínház és fakörhinta várja. Lesz városnéző túra a Petőfi-emlékév jegyében, libafarm-látogatás, libasimogató, a Mesterek utcájában kirakodó vásár és kézműves bemutatók.
A Ki mit tud sütni-főzni a libából? elnevezésű megmérettetésre a versenyzők sültek, pörköltek, illetve egytálételek kategóriában nevezhetnek. A zsűri elnöke és a verseny házigazdája Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista lesz.
A Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében rendezik meg az ötödik Kunsági Néptánc Találkozót is, amelyre a határon túlról is várnak együtteseket.
Az estéket a Cimbaliband, a Budapest Bár, Szabó Balázs Bandája, valamint a Quimby koncertjei zárják.

 

1999-ben Márton-napján kikelt a tojásból a „LIBA”, s az akkori lelkes szervezőkkel immáron húszadszorra üljük meg e lúdnak torát.
A hangulat azóta csak fokozódott, mert a városunk szája íze szerint
megtalál itt kicsi és nagy is testnek, s léleknek való mindenféle finom-jót.
A kétnapos ünnepre heted-hét megyéből érkeznek majd előadók,
s ide várjuk az éhes gyomrú helybelieket, de a megfáradt utazókat is.
Lesz itt libafőző verseny, hogy legyen öszöm-iszom,
de lesz muzsikaszó, cifra tánc, hogy legyen dínom-dánom.
Pörköltbe paprika, gyermekekkel galiba, tátott szájba sült liba!
(Gulyás László Vándormuzsikus nyomán)

Jubileumi libafesztivál Kiskunfélegyházán

XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál
2018. szeptember 7-8.

A rendezvény fővédnöke:
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke
A rendezvény védnöke:
Csányi József Kiskunfélegyháza város polgármestere és
dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. Kiskunfélegyháza
elnök-vezérigazgatója
Szervezők:
• Móra Ferenc Művelődési Központ
• Kiskunfélegyháza város önkormányzata
• Integrál Zrt. Kiskunfélegyháza
• Integrál-Group Kft.

Történelmi háttér – múlt és jelen

Levéltári adatok igazolják, hogy Kiskunfélegyházán az 1800-as évek elejétől nagy tömegekben tartottak libát a „Lúd Pást” kifejezéssel illetett, szárnyasoknak fenntartott közös legelőkön. Később a kukorica nagyobb térhódításával még elterjedtebb lett a libatömés, és hamarosan már tömegével hordták a libákat a vonatok a városból Nyugat-Európa országaiba.
A kiskunfélegyházi baromfitenyésztésnek 1854-ben már Európa-szerte jó híre volt. Karácsony táján hatalmas szállítmányok indultak a városból Angliába, Poroszországba csirkével, libával és tojással megrakodva. A tollból még a tengeren túlra is jutott. Egyes források szerint a 19. század második felétől a New York-i nők többsége félegyházi dísztollakkal ékesítette kalapját.
A századfordulón, az akkor már igen jelentős baromfiexport része volt a libamáj és a libahús is. A város neves kereskedői közül ifjabb Holló Józsefet, a Holló és Tapodi Tojásexport cég vezetőjét a huszadik század elején több alkalommal is felkérte a kormány, hogy baromfiexporttal kapcsolatos ügyekben külkereskedelmi megbízottként képviselje hazánkat.
Országszerte híressé vált az 1949 szeptemberében megalakult Kiskunfélegyházi Tollüzem is.
A félegyházi libák a fővárosiak körében is nagy népszerűségnek örvendtek. Alfonzó, a paródia mestere többször is említette, hogy: „a két világháború között gyakran lezavartak libáért Félegyházára.”
Kiskunfélegyháza és környéke tehát elismert, híresen jó baromfitenyésztő terület volt mindig. A libatartásnak évszázados hagyománya van. A tradíció túlélte a háborúkat, rendszerváltásokat is, Félegyházán és környékén ma is sokan élnek libatartásból, -hízlalásból, így családok százai kötődnek valamilyen módon a fesztivál központi szereplőjéhez, a libához.

Novemberben, Márton napján
liba gágog, ég a kályhán.
Aki libát nem eszik,
egész évben éhezik.

Fesztiváltörténet – érdekességek a libafesztiválokról

Márton napi libator – 1999. november 11-14.
Az első félegyházi libafesztivált 1999. november 11. és 14. között rendezték meg a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársai Gulyás László Vándormuzsikus közreműködésével. A Márton napján kezdődő, négynapos programsorozat során tartottak lovagi tornát, főző- és sütőversenyt, Ludas bált, illetve libaszépségversenyt, de volt bábelőadás, népzenei és néptáncbemutató, kézműves foglalkozások, citerazenekarok és népdalkórusok találkozója, valamint népi iparművészek kiállítása és vására is.
Németh Zoltánné Darabos Andrea, a Móra Ferenc Művelődési Központ akkori igazgatója a fesztivál kapcsán úgy fogalmazott, egy olyan programsorozat megszervezése volt a céljuk, amely egyrészt felelevenít egy régi néphagyományt, másrészt kötődik Kiskunfélegyházához. A liba a város körüli tanyák jellegzetes állata, míg az itt működő libafeldolgozó üzem Európa-hírű, így esett a választás az évvége egyik jellegzetes ünnepére, a Márton-napra. Nem titkolt szándékuk volt, hogy hagyományt teremtsenek a fesztivállal a városban.
II. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2000. szeptember 14-17.
A művelődési központ munkatársainak ötleteként elindított első libaünnep 1999-ben még Márton napjára esett. A novemberi időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan volta miatt a következő esztendőkben a környék haszonállatának számító szárnyas ünnepét így áttették szeptemberre.

III. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2001. szeptember 13-16.
A Kiskunfélegyházi Libafesztivál a színvonalas kulturális programok mellett évről évre változatos gasztronómiai élvezeteket is kínál. Elmaradhatatlan eleme az eseményeknek a Ki mit tud sütni, főzni a libából? elnevezésű megmérettetés, a szépségversenyen pedig rendre eldől, hogy melyik liba a város legszebb szárnyasa.

IV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2002. szeptember 13-15.
A programsorozat tűzijátékkal zárult.

V. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2003. szeptember 11-14.
A sajátos ételek, az elkészítésük módja és az étkezési szokások ugyanolyan jellemzői egy-egy szűkebb, tágabb tájegységnek, mint a népviselet. Ilyen sajátossága Kiskunfélegyházának az évek alatt országos hírűvé nőtt libafesztivál. S mivel szeptember egyben a szüret, a betakarítás, az evés-ivás időszaka is, a félegyháziak úgy döntöttek, a libafesztivállal kezdődő és a szüreti mulatsággal végződő, kulturális programokkal gazdagon kiegészített, korábban önálló eseményeket kéthetes fesztivállá vonják össze. Így ettől az évtől a libát, a gasztronómiai fesztivál keretében ünnepelték.
Ebben az esztendőben emlékeztek meg a libafesztivált szervező Móra Ferenc Művelődési Központ fennállásának ötvenedik évfordulójáról is.

VI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2004. szeptember 16-19.
A programok az Európai Autómentes Nap alkalmából szervezett kerékpáros ügyességi és aszfaltrajz versenyekkel, valamint egy Petőfiszállásra szervezett kerékpártúrával is kiegészültek.

VII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2005. szeptember 15-18.
A nevüket nagyszüleink hagyatékából, a padkaporos bálakból kölcsönző kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes a libafesztivál keretében ünnepelte nyolcesztendős fennállását.

VIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2006. szeptember 14-17.
A libaszépségverseny az érvényben lévő állategészségügyi megszorítások miatt ezúttal elmaradt, mindazonáltal így is gazdag és tartalmas programkínálattal készültek a szervezők. A fesztivál keretében első alkalommal tartottak a lúd- és kacsaágazat aktuális állategészségügyi, termelési és piaci kérdéseiről szakmai tanácskozást, amely a kecskeméti Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetség és a kiskunfélegyházi Integrál Áfész szervezésében zajlott.

IX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2007. szeptember 13-16.
A libafesztivál keretében zajló Ki mit tud sütni, főzni a libából? elnevezésű megmérettetés műsorvezetői Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa és Szőke András színész-rendező voltak.
A rendezvénysorozat ezúttal is tűzijátékkal zárult.

X. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2008. szeptember 11-14.
A város „ligetös” főutcája kézművesek sétányává alakult, ahol kizárólag kézzel készült remekeket kínáltak. A jubileumi programsorozat részeként a Pavane Reneszánsz Táncegyüttes zászlóforgató csoportja tartott látványos felvonulást a Kossuth utcán.

XI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2009. szeptember 10-12.
Tizenhárom kun falu és város mutatkozott be a „Kunok utcájában”, a Kunok I. Világtalálkozója alkalmából, melyet a libafesztivállal egy időben szerveztek meg a városban.

XII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2010. szeptember 10-12.
Nagy sikernek örvendett az először megszervezett libás, ludas népdalok énekversenye.

XIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2011. szeptember 9-11.
A fesztivál programjai ezúttal az egyesült intézmény, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében zajlottak. A libafesztivál keretében iktatták be hivatalába a hetedik Kiskunkapitányt.

XIV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2012. szeptember 7-9.
A libafesztivál mellett zajlott a VI. Kunsági Bajusz Mustra is, ahol hazai és külföldi bajuszosok versengtek a Nemzetközi Bajuszversenyen és a Kunsági Bajuszkirály címért.

XV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2013. szeptember 6-7.
A jubileumi rendezvény alkalmából rendezett Válogatás a 15 éves Kiskunfélegyházi Libafesztivál történetéből című tablókiállítást Darabos Andrea, a Móra Ferenc Művelődési Központ egykori igazgatója, a libafesztivál ötletgazdája nyitotta meg.
A programsorozat keretében meghirdetett városbejáró séta résztvevői Kiskunfélegyháza újratelepítésének 270. évfordulója kapcsán sok érdekességet tudhattak meg a településről.

XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2014. szeptember 5-6.
Minden eddiginél több, 42 csapat mintegy 50 féle étellel nevezett a Ki mi tud sütni-főzni a libából? elnevezésű főzőversenyre.
Sikerrel járt a Kiskunfélegyházi Amatőr Királyi Szakács Klub és a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend rekordkísérlete is. A tervezett 100 méter helyett 175 méteresre sikeredett a töltött libanyak hossza.

A rekordméretű sült félegyházi receptek alapján készült. A teljesítmény magyarországi csúcs lett.
A rendezvény újdonsága volt a Kunsági Néptánc találkozó is. A résztvevők színpompás viseletekben vonultak végig Félegyháza főutcáján, hogy a színpadon ízelítőt adhassanak a népi kultúrából.
Nagy népszerűségnek örvendett a szervezők képzőművészeti pályázata is. A járókelők előtt zajló Libaszobor készítő megmérettetés legszebb alkotása Bene Ágostonné kosárfonó libája lett.

XVII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2015. szeptember 4-5.
Az időjárás nem kedvezett sem a libafesztivál szervezőinek, sem a résztvevőinek, az esőkabát és az esernyő ugyanis fontos kelléke lett a programoknak.
Idén először Libabusz indult Jászszentlászlóra, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek egy libatartó telep mindennapjaiba.

XVIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2016. szeptember 9-10.
Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a programsorozat főtámogatója, az Integrál Zrt. Kiskunfélegyháza.
A fesztiváli forgataghoz rövid időre csatlakozott Niclas Trouvé svéd nagykövet is, aki a rendezvény napján Kiskunfélegyházán tartózkodott.
A programok között a jótékonykodás is helyet kapott, hiszen a libafesztivál ideje alatt véradást is szerveztek.
XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál – 2017. szeptember 8-9.
A fesztivál keretében erősítették meg az önkormányzat 25 éves testvérvárosi szerződését a németországi Braunfelssel.
Hetedik alkalommal szervezték meg a Ludas Matyi elnevezésű sakkversenyt.
A kétnapos programsorozat mintegy négy-ötezer látogatót vonzott.

A libafesztivál főtámogatója – Integrál Zrt.

A dél-alföldi régióban, főként Kiskunfélegyházán, a település kedvező természeti adottságainak köszönhetően, már hosszú évtizedek óta hagyományként őrzik a helyi családok a hízott liba tartását, mellyel biztosítják maguk és családjuk megélhetését. A várost környező településeken, de az ország más régióiban is családok százai, ezrei kötődnek valamilyen módon ehhez az értékteremtő tevékenységhez. A hízott liba termékek keresettek a világ szinte minden táján, legnagyobb sikere a libamájnak van, amelyből a legjobb minőségűt Kiskunfélegyházán állítják elő.
A magyarországi hízott libamáj kiemelkedő helyet foglal el a nemzetközi gasztronómiai különlegességek között, így ezt a terméket az agrár-gazdaságért felelős Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Értéktárba sorolta, a hízott liba termékeket pedig 2013 szeptemberében hungarikummá minősítette.
A kiskunfélegyházi libafesztiválok megszervezését a kezdetektől támogató Integrál Zrt. Baromfifeldolgozó Üzeme jelenleg a világ egyik legkorszerűbb hízott vízi szárnyas feldolgozója, köszönhetően a vállaltvezetés folyamatos fejlesztési szemléletének.
A társaság árbevételének kétharmada a hízottliba-feldolgozó üzem tevékenységéből származik. A baromfivágó üzem éves szinten 700 ezer-1,2 millió hízott liba és 600-800 ezer hízott kacsa feldolgozására alkalmas.
A májat, valamint a darabolt termékeket Franciaországba, Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Romániába, Szlovákiába és Oroszországba exportálják, de jelentős piaci szereplők Japánban, Hongkongban, Tajvanon, valamint Kanadában is. Megkezdték már az értékesítést Dél-Koreába és az arab piacokra is.
A fennállásának hetvenedik évfordulóját 2016-ban ünneplő Integrál Zrt. a baromfifeldolgozás mellett bolti kiskereskedelemmel és ingatlan bérbeadással is foglalkozik. A vállalkozásnak 450 dolgozója van.
Beruházásokra 2000 óta összesen 2 milliárd 670 millió forintot fordítottak, ebből a baromfivágó üzemre 1,9 milliárd forintot költöttek.
A kiskereskedelmet is folyamatosan fejlesztve már rendelkeznek üzletekkel Kiskunfélegyháza mellett a környező községekben, Kiskőrösön és Solt városában. Élelmiszer-kiskereskedelmi tevékenységét a vállalat a Coop üzletlánc keretében, az Alföld Pro-Coop régió tagjaként folytatja.
Száz liba egy sorban,
mennek a nagy tóra.
Elöl megy a gúnár, jaj de peckesen jár!
Száz liba egy sorban.

Programok a hagyományőrzés jegyében

A magyar hagyományok tiszteletét és ápolását célzó Kiskunfélegyházi Libafesztivál rendezvényei között kicsik és nagyobbak egyaránt találnak élményt adó, hagyományőrző programot. Az egyre gazdagabb és változatosabb kínálat a kikapcsolódásra és a kulináris élményekre egyaránt lehetőséget nyújt.
A gasztronómia iránt érdeklődők mellett a családosoknak is igyekeznek kedvében járni: a libafesztiválon rendszerint a kiváló magyar ízek mellett a hangulatról élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyermekprogramok gondoskodnak. A zenés színpadi műsorok mellett bábelőadással, libasimogatóval, játszóházzal, vásári élményfotózással is várják a látogatókat. A fesztiválozók a kézműves mesterségek művelőivel, hagyományőrzőivel is találkozhatnak.
A programsorozat idegenforgalmi szempontból is kiemelkedő jelentőségű, hiszen segíti a város fejlődését, és hasznot hozhat a településen élők számára.
A Kiskunfélegyházi Libafesztivál az elmúlt két évtizedben túlnőtte a város „falait” és a megye határait is, hiszen az ország számos pontjáról érkeznek vendégek a településre a fesztivál idejére.

Ízelítő a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál kínálatából

A kétnapos programsorozat – a sokéves hagyománynak megfelelően – ezúttal is egy népművészeti tárlattal nyílik meg.

A fennállásának 35. évfordulóját nemrég ünneplő Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjai a jubileumi alkalomra kézműves alkotóik munkáiból vándorkiállítást állítottak össze.
A Kiskunfélegyházán bemutatott tárlaton találkozhatunk a paraszti kultúra ápolóival, többek között hímzőkkel, nemezelőkkel, fafaragókkal, fazekasokkal, kékfestőkkel és kosárfonókkal.
(2018. szeptember 7., péntek 16 óra)

A kisgyermekes családokat bábelőadások, gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak, fotószínház és fakörhinta várja idén is. A fesztivál jellegéhez igazodva lesz főzőverseny, látogatás egy libafarmra, libasimogató, a Mesterek utcájában kirakodó vásár és kézműves bemutatók, valamint a helyi ízek mellett kóstolhatunk kürtőskalácsot, házi rétest, kézműves söröket és jó hírű borokat.

A Ki mit tud sütni-főzni a libából? elnevezésű megmérettetés zsűrijének elnöke és a verseny házigazdája ezúttal is Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista lesz. A versenyzők sültek, pörköltek, illetve egytálételek kategóriában nevezhetnek, és ezúttal is kiválasztják a legszebb szakácsnét.
(2018. szeptember 8., szombat)

Idén rendezik meg a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében az ötödik Kunsági Néptánc Találkozót. A seregszemlére érkeznek együttesek a szomszédos településekről, de távolabbról, Üllésről, Szegedről, Székesfehérvárról, Tatáról, Békéscsabáról, de még a határon túlról, a vajdasági Törökkanizsáról is.
A találkozó résztvevői felvonulással és menettánccal köszöntik majd a fesztivál látogatóit. A talpalávalót Samu Zoltán és népi zenekara, valamint a székesfehérvári Galiba Zenekar húzza majd.
(2018. szeptember 8. szombat)

A libából készült hagyományos ételek, ételkülönlegességek kóstolója mellett lehetőség lesz beszerezni a legkiválóbb alapanyagokat is.
Az Integrál Zrt. kitelepült mintaboltjában ugyanis bárki megvásárolhatja a hozzávalókat egy-egy kedvenc libából készült fogáshoz.

A programsorozat kínálatából ezúttal sem hiányozhatnak a neves együttesek fellépései.
A szervezők a Kiskunfélegyházi Libafesztivál vendégeit először egy világzenei formáció, a külföldön is népszerű Cimbaliband fellépésére várják.
Majd, a mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében filmslágereket, táncdalokat és egyéb ismert dalokat feldolgozó Budapest Bár tagjai lépnek színpadra. (2018. szeptember 7., péntek 19 és 21 óra)

A hangulat másnap sem hagy alább, hiszen először a sajátos zenei és szövegvilágot kialakító Szabó Balázs Bandája hívja kalandozni követőit, hogy később hazánk egy másik, igen népszerű zenekara, a számos díjjal elismert Quimby zárja le a kétnapos programsorozatot. (2018. szeptember 8., szombat 19 és 21 óra)

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Kapcsolódó képek