menu

  • 2018.03.22.

Új programokkal folytatódik a Harmadik Kor Egyeteme Kecskeméten

Új témákkal várja hallgatóit áprilistól is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme.

A tanulni vágyó nyugdíjasok számára magas színvonalú előadásokat, szakmai tréningeket, kulturális programokat, kirándulásokat kínál a következő hónapokban is a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat. A Harmadik Kor Egyeteme idei első két előadását Hajagos Csaba történész, muzeológus és Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár tartotta a szép számmal megjelent hallgatóságnak.

Érdekes témákkal várja hallgatóit idén áprilistól is a népszerű kecskeméti nyitott egyetemi program, a Harmadik Kor Egyeteme. A tanulni vágyó nyugdíjasok számára neves egyetemi kutatók és helyi szakemberek tartanak előadásokat kultúra-művelődés-média, gazdaság, történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben.

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködési szerződése alapján megvalósuló, két szemesztert felölelő Harmadik Kor Egyetemének hallgatói szakmai előadások és kulturális programok keretében ismerkedhetnek meg az őket érdeklő kutatások legújabb eredményeivel, gyakorlati vetületeivel.

Nagy érdeklődés kísérte a Harmadik Kor Egyeteme idei első programjait is. Az érdeklődők Hajagos Csaba történész, muzeológus és Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár előadását hallgathatták meg az elmúlt hetekben a Kecskeméti Városháza dísztermében.

Az áprilistól folytatódó programsorozatról, az egyes rendezvények időpontjáról és helyszínéről a szervezők részletes tájékoztatást adnak a Harmadik Kor Egyeteme jelenlegi és egykori hallgatóinak és minden érdeklődőnek.

Kapcsolódó képek