menu

  • 2018.04.10.

Kiss Gergő buzdította a kecskeméti diákokat

Az egészséges életmódról és a sport jelentőségéről tartott előadást Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kecskeméten.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vendégeként körülbelül 300 diák hallgatta a sportolót.

Bár most labdát csak a dedikáláskor fogott a kezében, mégis elvarázsolta Kiss Gergely a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjait, pedagógusait. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a legjobb példa arra, hogy miért fontos az egészséges életmód és a sport. A gyerekek tátott szájjal hallgatták a sportoló szavait, aki jó tanácsokkal látta el őket.

– Próbáljanak ki dolgokat, próbáljanak meg sokszínűen táplálkozni, ebben a korban nyilván nem kell tudatosan mérni a kalóriákat meg a különböző bevitt ásványi anyagokat és egyéb mennyiségeket, de hogyha sportolnak, akkor előbb-utóbb valamilyen szinten biztosan figyelni kell rájuk, illetve felnőtt korra tudják azt, hogy mi az, amit megesznek – mondta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Gergő azt is elárulta, hogy ő bizony mindent megeszik, a lángostól kezdve, a pörköltön át, egészen a sóskáig. Azonban egy szomorú hírt is közölt a rajongókkal: még körülbelül két évig láthatjuk a vízben, utána már a partról fogja átadni tudását a fiataloknak. A vízilabdázót a Menő Menzák pályázat során hívta meg az iskola.

– Ennek lényege az egészségvédelemről, az egészséges étkezésről szól, ennek keretében lehetőségünk van két olyan híres ember meghívására és megismerésére, akik az egészségre tették fel életüket, és példát adhatnak arra gyermekeinknek abban, hogy a kitartás, az egészséggel hová lehet jutni a sportokkal – mondta Molnárné Földes Ágnes, a Menő Menzák pályázat szakmai vezetője.

Molnárné Földes Ágnes, az iskola igazgatóhelyettese azt is elmondta, hogy Juhász Roland, magyar válogatott labdarúgó is ellátogatott az intézménybe. Kiemelte, hogy az a legjobb ebben a pályázatban, hogy a sokszínű programokkal hitelessé tudják tenni a téma fontosságát, és a gyerekek számára is élvezetes módon tudják átadni a hasznos információkat.

 

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek