menu

  • 2018.04.24.

Továbbra is népszerűek a Neumann János Egyetem képzései

Az új Gazdaságtudományi Kar bevezetésével egyre több jelentkezőt vonz az Egyetem.

Az előzetes felvételi statisztikákból jól látszik, hogy a gazdasági és  műszaki képzés ebben az évben is mindent visz a Neumann János Egyetemen.

A tavalyi évben az intézményt megjelölő hallgatók létszámához képest az idei mutatók máris magasabbra rúgtak, a felsőoktatásba történő jelentkezés első körében a felvételizők egyre inkább értékelik a  gyakorlatorientált, modern oktatást az Egyetem kecskeméti és szolnoki képzési helyein.

A 2018 szeptemberétől új karral bővülő intézmény iránti bizalmat jelzi, hogy a tavalyi első körös jelentkezések statisztikái szerint a korábban már elérhető szakok idei stabilitása mellett az új Gazdaságtudományi Kar (GTK) kecskeméti képzési helyű szakjai iránt is megugrott a kereslet. A  Karon induló szakok többsége már az előző években is elérhető volt a továbbtanulni vágyók számára, más karok gondozásában. Így a tavalyi eredményekkel összehasonlítható fejlődés figyelhető meg például a gazdálkodási és menedzsment szakon ahova több, mint másfélszer annyian jelentkeztek, valamint a nemzetközi gazdálkodási alapszakon, melyre  dupla annyi jelentkezés érkezett, mint tavaly ilyenkor.

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar idén ismét növekedést mutat a  jelentkezők tekintetében, a logisztikai mérnöki alapszak egyre növekvő  népszerűségéről árulkodnak a számok is, a tavalyi jelentkezőkhöz képest az idei mutatók közel 150 jelentkezővel többet mutatnak.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon az előző évekhez hasonlóan  továbbra is a kertészmérnöki alapképzés a húzó szak.

A Pedagógusképző  Kar legnépszerűbb képzése az óvodapedagógus alapszak, csakúgy, mint a
tavalyi évben, de az újonnan induló közösségszervezés szakra jelentkezők létszámára is büszke lehet a Kar.

A szolnoki képzési helyű Gazdálkodási Karra összességében többen jelentkeztek, mint 2017-ben, a Kar legkeresettebb szakja a kereskedelem és marketing alapszak.

Kapcsolódó képek