menu

  • 2018.06.29.

Egy helyen működne az összes kórházi osztály Kecskeméten

Egy helyen működne az összes kórházi osztály Kecskeméten a jövőben.

Már zajlanak a Pólus II. program közbeszerzései, ennek keretében költöztetnék a Bács-Kiskun Megyei Kórház még a Honvédkórházban működő osztályait is a Nyíri útra.

A Pólus I. program keretén belül a Nyíri úton épült új tömbbe költözött a szülészet-nőgyógyászat, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály, az újszülött-, illetve a koraszülöttrészleg, a tüdőbelgyógyászati osztály, a fül-orr-gégészeti osztály, a DSA-labor és invazív kardiológia. Már akkor tudni lehetett, hogy a megyei kórház további bővítések elé néz. Az új Pólus II. program még komolyabb bővítést ígér, és két ütemben valósul meg.

Az első ütem kiviteli tervei már elkészültek, hamarosan pedig kiírhatják az építés közbeszerzési eljárását is. Ebben egy kétszintes reumatológiaépületet húznak fel. Ezen kívül épül még az onkoradiológia felé egy összekötő folyosó, egy imaház, egy irattár, egy hulladéktárolásra szánt gyűjtőhely és a Csabay Géza körúti parkolónál egy porta is.

A második ütemnél még tart a tervezés közbeszerzési eljárása, ennek keretében két darab kétszintes épületet emelnek az új reumatológia mögött, itt lesz a pszichiátria, a tüdőgondozó, a tüdőszűrő, mintegy öt és fél ezer négyzetméteren.

 

Forrás: hiros.hu