menu

  • 2018.07.16.

Éremeső a Parakerékpáros Magyar Bajnokságon

Szombaton rendezték a Parakerékpáros Magyar Bajnokságot, amely a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatása mellett kiváló helyszínen, a Hungaroringen, a Ring24 rendezvény keretében került lebonyolításra.

Az évről-évre egyre rangosabb versenyen, a kerekesek egyre jobb időket érnek el, ráadásul 2018-ban újoncokat is avathattak. A Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói közül hárman képviselték Kecskemétet. A C4-es kategóriában újoncként Czene Gábor arany, míg Császár Attila ezüstérmet vehetett át.

A C5-ös kategóriában megvédte OB címét Kecskemét kiválósága, Boronkay Péter paralimpikon.

Nagyon örültem az újabb címvédésnek, hatalmas élmény a Hungaroringen tekerni. Egy jó edzés volt a jövő heti Paratriatlon Európa Bajnokságra, ahová 11-edszerre sikerült kvalifikálnom magam. Ez ebben a sportágban egyedülálló teljesítmény, büszke vagyok rá, hogy egy újabb világversenyen képviselhetem hazánkat és városunkat. – nyilatkozta a többszörös Világ-és Európa bajnok paratriatlonista.

A magyar parakerékpáros csapatot legközelebb a szeptember 8-9-i magyarországi Európa Kupa futamon láthatják a szurkolók.

Képek: Sziltó Sportphotography
Szöveg: hiros.hu

Kapcsolódó képek