menu

  • 2018.07.31.

Tűzgyújtási tilalom

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Bács-Kiskun és Csongrád megye területén

Tájékoztatjuk az erdőgazdálkodókat és az erdőlátogatókat, hogy 2018. július 27-től TŰZGYÚJTÁSI TILALOM került elrendelésre Bács-Kiskun és Csongrád megye területére vonatkozóan – írja a kormanyhivatal.hu.

Fokozott tűzveszély időszakában tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. Ide kell érteni a tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag és gazégetést is. Erdőterületen nem minősül tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva.

A belterületi kerti és növényi hulladék égetése a hatályos levegővédelmi szabályozás alapján tiltott. A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben belterületi ingatlanokra felmentést adhat, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi bírsággal sújtható!

A fokozott tűzveszély időszakának kihirdetése és visszavonása a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától függ.

Az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhat.

Tűzgyújtási tilalom által érintett területek térképen: https://tuzgyujtasitilalom.nebih.gov.hu/

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Kapcsolódó képek