menu

  • 2018.08.01.

“Nyári vagyonvédelmi strand kampány” Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a strandokon is vagyonvédelmi tanácsokkal látja el a fürdőzőket azért, hogy a nyár a biztonságos pihenésről szólhasson.

Bizonyára ismerősen hangzik mindenki számára: „Előzzük meg a bajt!”, „A bűncselekmények többsége megelőzhető!”

ENGEDJE MEG, HOGY SEGÍTSÜNK! Minimális odafigyeléssel, átgondolt cselekvéssel Ön is aktív része lehet saját biztonságának, így a „nyári frász” egyszerűen elkerülhető.

Tapasztalható, hogy a könnyelműség, figyelmetlenség bajok okozója lehet, ezért a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018 nyarán „Nyári vagyonvédelmi strand kampány” néven indít programot a megye valamennyi rendőrkapitányságának bűnmegelőzési előadója bevonásával, a helyi igények figyelembevétele mellett, a megye 10 strandján.

Ez a prevenciós tevékenység eltér a Kecskeméti Rendőrkapitányság által korábban bevezetett, sikeres „Stand Police” tevékenységtől. A célzott kampánnyal a szakelőadók a bűnmegelőzés fontosságára, az öntevékeny, proaktív prevenciót előtérbe helyező vagyonvédelemre hívják fel a figyelmet, hiszen az üdülési szezonban minden korosztály képviselői megjelennek standokon, fürdőhelyeken. Ezeken a kiválasztott helyszíneken – amelyekről a programban résztvevő rendőrkapitányságok adnak tájékoztatást – a nyaralók ajándékokat is átvehetnek rendőreinktől.

A személyi tulajdon védelme elsősorban a tulajdonos feladata. Néhány jó tanács az önfeledt nyaraláshoz:

  • Nyaralás előtt szóljon szomszédjának, rokonának. Tudják, hogy meddig lesz távol, kérje őket a postaláda kiürítésére!
  • Távolléte idejére célszerű a csengőt kikapcsolni, hogy az ingatlan elhagyatottsága ne legyen könnyen ellenőrizhető!
  • Idegenekkel ne közölje távolléte időtartamát!
  • Csak megbízható személynek, rokonnak, szomszédnak hagyja meg elérhetőségeit!
  • Lakáskulcsát ne tegye ajtaja közelében található „biztos” rejtekhelyre (lábtörlő, villanyóraszekrény)!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!

police.hu

Kapcsolódó képek