menu

  • 2018.08.15.

Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület programjai a Hírös7-en

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tagjai és munkatársai idén is számos rendezvénnyel csatlakoznak a Hírös7 Fesztivál programsorozatához.

A gyermekfelvonuláshoz idén a babakocsik mellett várják a kismotorral és futóbiciklivel érkező gyermekeket és családjaikat is. Számukra ezúttal ügyességi versenyt is rendeznek a kecskemetimami-val.

A már hagyományos gyermekköszöntő és -áldás programjai mellett tizenegyedik alkalommal is meghirdetik a süteménysütő versenyt. A megmérettetésre mézes és aprósütemények, krémes és gyümölcsös finomságok mellett
hagyományos alföldi rétesek, kalácsok, pogácsák és piték kategóriában nevezhetnek a hölgyek, asszonyok és urak.

A kisgyermekes családok előtt ezúttal is nyitva áll a hét minden napján a Baba-mama sarok, ahol egyebek mellett színes párnák, különféle játékok, pelenkázó asztal szolgálja a kényelmüket, hogy nekik se kelljen lemondaniuk és lemaradniuk a színes főtéri programokról.

A kecskeméti Család és KarrierPONT munkatársai augusztus 21., keddtől augusztus 27., vasárnapig 10 és 12 óra, valamint 14 és 17 óra között kihelyezett ügyfél- és információs szolgálattal várják az érdeklődőket. A szolgáltatást szintén a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület biztosítja.

Újdonság továbbá a Hagyományok sátra és Családi kuckó, ahol a gyermekek és családjaik a „Nagyik” közreműködésével bepillantást nyerhetnek a csipkeverés, a tarhonyakészítés, a kosárfonás vagy éppen a rétes nyújtás rejtelmeibe, de ezek mellett szőhetnek, fonhatnak, nemezelhetnek, valamint rongybabát és fakardot is készíthetnek.

A legkisebbeket és szüleiket sok minden más mellett babajógával, Ringató-foglalkozással, mondókázós Babahancurkával, Maminbaba bemutatóval, anyatejes és babaápolási tanácsadással várják.

Kapcsolódó képek