menu

  • 2018.08.29.

Győzelemmel hangolt a bajnoki nyitányra a Scoregoal!

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Hírös Városi futsal csapat a bajnoki nyitány előtt, és egy fordulatos mérkőzésen sikerült az Érd csapatát két vállra fektetni.

5Stras–Érdi VSE – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 4-5 (1-1; 2-1; 1-3)

A 3×30 perces etap első felvonásában bátran kezdtek a hazaiak, míg a kecskeméti fiúk az öltözőben maradtak, hiszen már az 1. percben egy eladott labdát követően megszerezték a vezetést a narancsmezes hazaiak (1-0). A hidegzuhanyt követően sorra jöttek a kecskeméti helyzetek, és állandósult a mezőnyfölény is. Előbb Kovács fordult le védőjéről, majd Szabó és a próbázó Bánóczki lövése is elakadt a kapusban. Az érdiek a mérkőzés ezen periódusában a kontrákra alapozták taktikájukat, szélvész gyors fiatal támadóikat azonban a scoregoalos fiúk szépen állították meg. A 26. percen aztán végre megtört a kecskeméti gólcsend, Dobosi nagyszerű keresztlabdát adott Sallainak, aki a kapus előtt, a labdát picit megemelve juttatta kapuba a játékszert. (1-1)

A második etapban már kiegyenlítettebb mezőnyjáték folyt, és ebből az érdiek jöttek ki jobban. Egy elfutásból lövés, majd egy újabb eladott labda a kecskeméti csapat részéről és máris 3-1 a pest megyeieknek. Újra futni kellett az eredmény után a vendégeknek. Előbb Tóth Árpi lőtt a kapu fölé, majd Szabó Szabolcs eresztett meg életerős löketet, ám ez is elkerülte a kaput. És végre igazi futsal játék a vendégek részéről: a mérkőzésen igen nagy kedvvel játszó 18 éves Supka Zsolt szépen tálalt vissza Sallainak, aki félmagasan lőtt nagyszerű gólt. (3-2)

A mérkőzés harmadik harmadában érvényesült a vendégek fizikai fölénye, a hazaik kezdtek fáradni, és bizony sokszor le-lemaradtak a védekezésben. Előbb Bánóczki szánta el magát egy váratlan lövésre védője mellől, és a kapus már nem tudott leérni a jobb alsó sarokhoz, szép átlövés gól. (3-3). Majd gyönyörű labdakihozatalt követően, Szabó-Supka-Szabó járt a labda, amiből Szabó kapáslövése talált utat a kapuba. (3-4) Ám egy újabb vendég eladott labda, és az érdi támadó köszöni szépen, nem hibázva lőtte ki a kecskeméti kapu baloldalát. (4-4) Hogy az eredmény ne maradjon döntetlen, Sallai gondoskodott. A tétovázó hazai védők között labdát szerzett, majd a kapu elé verekedve magát, két kapufás gólt rúgott. (4-5)

Kecskeméti gólszerzők: Sallai (2), Supka (1), Bánóczki (1), Szabó (1)

Koós Károly vezetőedzői értékelés: „Az utolsó felkészülési mérkőzés célja az volt, hogy az eddig gyakorolt, és tanult játékelemeket, figurákat viszontlássuk éles helyzetben is. Ez többé- kevésbé sikerült is, de van bőven hiányérzetem. Sajnos nagyon sok technikai hibát vétettünk, ami ezen a szinten már megengedhetetlen. Ezen kell javítanunk, nincs sok időnk, de egy sokkal élesebb játékra van szükségünk a bajnoki nyitányon. A győzelemnek örülni kell, hiszen minden ilyen sikerélmény önbizalmat ad a srácoknak.”

Kapcsolódó képek