menu

  • 2018.09.03.

II. Lions Diabetikus Főzőverseny és Egészségügyi szűrés

A 2018. szeptember 1-én reggel 8 és délután 16 óra között került sor a második Szent László Lions Diabetesz Főzőversenyre és családi napra a kecskeméti Melinda Parkban ahol ingyenes szemszűrést, vércukor és vérnyomásmérést is végeztek.

A Klub másodízben szervezte ezt a jó hangulatú családi, rendezvényt, hagyományteremtő céllal, kapcsolódva egy már évek óta több száz főt megmozgató városrészi programhoz Kecskemét-Alsószéktón.

Az esemény egyrészt családi nap volt, ahol a lions és leo klubtagok hozzátartozói ismerhették meg egymást, mélyíthették a baráti kapcsolatokat, ugyanakkor nyitottak a lakosság felé is, ingyenes egészségügyi szűrésükkel irányítva a figyelmet 21 éve folyó tevékenységükre. A szűréseken nem volt megállás, nagy volt az érdeklődés, több mint 80 főt szűrtek meg.

A versenyen 13 bográcsban főtt étel és a Szent László Lions Club büszkén mondhatja, Kovács János klubtársuk fantasztikus birkapörköltjével elhozták a második helyezést.

Az idén a szembetegségek és a diabetesz összefüggésére hívták fel a figyelmet, meghirdetve a legdiabetikusabb étel külön díjat a versenyzők között, melyet a klub nevében Chrabák László a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzója adott át.

A hazai Lions klubok idén a szembetegségek mellett a diabétesz megelőzését tűzte zászlójára, ehhez a program sorozathoz kapcsolódtak rendezvényükkel, melyhez a NEA-TF-18-SZ-0054 pályázatukkal támogatást is nyertek.

Kapcsolódó képek