menu

  • 2018.09.05.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 1. forduló

Döntetlennel kezdte az NB II-es bajnokságot a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club!

A kecskemétiek az Energia SC Gyöngyöst fogadták a Messzi István sportcsarnokban szeptember 3-én, hétfőn este, és nem is indulhatott volna hazai oldalról jobban az összecsapás, ugyanis Kovács József 10 másodpercet követően egy labdaszerzésből, és Szabó Szabolcs vissza passzából szerzett gólt, 1-0. A hírös városiak stabil védelmén nem találtak rést a vendégek, sőt a jól működő zónavédekezésből rendre gyors támadásokat tudtak vezetni a Koós-tanítványok. Egy ilyen védekezésből való kirobbanást követően Dobosi lő szép gólt a 9. percben, 2-0. Erre már a gyöngyösiek is felébredtek és magasabb fokozatra kapcsoltak, ennek is – és talán a szerencsének – köszönhetően sikerült szépíteniük három minutummal később, Csoszánszki átlövése élesztette fel a vendégek reményeit. 2-1.

A második etapban igazi taktikai csata zajlott, és nem kímélték olykor egymást a felek, kemény belépőkkel jelezték, hogy a bajnoki pontokért már-már vérre ment a küzdelem. A vendégeknél Sári többször is durván odalépett, a 30. percben ezt megunták a játékvezetők, és második sárgával idő előtt zuhanyozni küldték – teljesen jogosan. Ekkor már 5-5 állt az eredményjelzőn a faultok számánál, így mindkét gárdának óvatosnak kellett lennie, hiszen ezt követően már tízméteresek következtek minden egyes szabálytalanságnál. Ebből a párharcból a Gyöngyös jött ki jobban: érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók: egy ígéretes hazai támadásnál óriási ziccert fogott a gyöngyösi kapus, gyakorlatilag a gólvonalról mentett, majd az így kiguruló labdára egy hazai támadó csapott volna le, ám késve érkezett és megmozdulását a játékvezetők faultnak fújták be. Jöhetett a kisbüntető, amit Csoszánszki értékesített is.2-2. Azaz hazai gólelőny helyett, jött az egyenlítés. A maradék időben mindkét oldalon adódtak még helyzetek, de a kapusok jó napot fogtak ki, így maradt a döntetlen.

Koós Károly vezetőedző (Scoregoal): „Az elején eldönthettük volna a meccset, megvoltak a helyzetek. Amiket a nyár folyamán gyakoroltunk, azokat az elemeket sikerült megvalósítani maximálisan az első 10-15 percben, eztán viszont kaptunk egy elkerülhető gólt, és visszahoztuk a Gyöngyöst a mérkőzésbe. Összességében a védekezés rendben volt, és a támadásszervezés is, amíg bírtuk szuflával. A nagyobb probléma az volt, hogy a második játékrészben nem tudtunk betalálni, illetve egy ígéretes szituáció után mi kaptunk gólt büntetőből, ami bosszantó. Ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal, gratulálok a srácoknak, és köszönjük a közönségnek a buzdítást!”

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Energia SC Gyöngyös 2-2 (2-1)

Férfi futsal NB II. keleti-csoport, 1. forduló

Gólszerzők: Kovács J (1), Dobosi (1)

Kapcsolódó képek