menu

  • 2018.09.06.

Egészségügyi szűrés és felvilágosító előadás a Wojtyla Házban

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai felvilágosító előadással egybekötött egészségügyi szűrést végeznek a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai részére

A Kecskeméti Szent László Lions Club és fiataljaik a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai a Kuti Optika bevonásával felvilágosító előadással egybekötött egészségügyi szűrést végeznek a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai részére.

Az aktivitást 2018. szeptember 10-én hétfőn  10-13 óra között tartják a Wojtyla házban, mely vércukor-, vérnyomás mérésből és látásvizsgálatból áll. A szűrést egy rövid tájékoztató előadással kötik össze a diabetesz és a látás romlás kapcsolatáról.

A látásvizsgálat eredményének megfelelően, az ellátottak szemüvegét teljes egészében a klub finanszírozza, köszönhetően a Városi Támogatási Program keretében és egy NEA-TF-18-SZ-0054 számú pályázaton elnyert összegnek valamint a Kuti Optika felajánlásának.

A szemüvegek átadása, a látás hónapja alkalmából hagyományosan a Hírös Agórában október 12-én megtartandó, a három kecskeméti lions klub által közösen szervezett kulturális estjük keretében történik.

Az egészségügyi szűrést követően az ebédet is a klub finanszírozza. Évek óta hagyományosan évi 1-3 alkalommal, legutóbb 2018. február 27-én vendégelték meg a Wojtyla Ház gondozottait.