menu

  • 2018.09.17.

Megjelent az őszi Családinfó!

Becsöngettek. Az óvodás, kisiskolás gyerekeknek és szüleinek egy más értelmezésben két évszak létezik, vagy szünet van, vagy tanév. Az utóbbi hosszabb, sokszor nehezebb, és az időjárásból is kijut rá mindenféle. A meleg kényelmes nyár után, nagy levegőt véve beindul a hétköznapi gépezet.

A kisebb gyerekekkel túl kell lenni a közösségbe kerüléssel járó vírusok és bacik okozta kellemetlenségeken, a nagyoknak akad bőven a tanulnivalóból, az edzésekből, a különórákból. A szülőben pedig folyamatosan ott motoszkál a kérdések végeláthatatlan sora: Honnan tudja, ha nem is a tananyag a túl sok, hanem a gyerek tanulásával van a baj, hogyan lehetne a lustább kölköt motiválni, mennyi különóra az, amit még elbírnak, és hogyan válasszák ki, hogy mik is legyenek azok? Ha a munkanapokat megszakítja egy betegség, mennyi nap kimaradást is jelent, lehetőleg a visszaesést elkerülve mikor mehet majd újra közösségbe a kicsi? Mit tegyen, ha az oviban vagy a bölcsiben tetű üti fel a fejét, ami a saját gyerekének a hajába is beköltözött? Ez csak néhány nem egyszerű mindennapi feladat, még jó, hogy a szülők mellett segítségül lehetnek nagyik vagy pótnagyik, családtagok és védőnők is.

A Családinfó őszi számának összeállításakor a kisgyerekes lét hétköznapjaival járó teendőkre, esetleg felmerülő problémákra, megoldandó helyzetekre tettük a hangsúlyt, és igyekszünk írásainkban ezekhez hasznos tanácsot, információt adni. Mindezek mellett a kikapcsolódás lehetőségeit sem hanyagoltuk, és ahogy már megszokhatták tőlünk, legyen szó felnőttről vagy gyerekről, különösen kedveljük a könyveket és az olvasást. Olvassanak bennünket is, tartsanak velünk!

a szerkesztőség nevében:
Virág Henrietta

Magazinunkhoz hozzájuthatnak a kisgyermekeket fogadó intézményekben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) kulturális intézményekben, védőnőknél és a szerkesztőségünkben is.

Tovább a CSALÁDINFÓ Magazinokhoz

Kapcsolódó képek