menu

  • 2018.09.18.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 3. forduló

Nem sikerült a bravúr, pontatlan a kazincbarcikai túra a Scoregoal számára!

Kazincbarcikai Ördögök SE – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club: 5-4 (2-1)

A tavalyi bronzérmes Kazincbarcika otthonába, a híres Don Bosco Sportközpont katlanába látogatott a kecskeméti futsal csapat, 1 döntetlen, és 1 győzelemmel a hátuk mögött.

Talán a 4 órás út, talán az „Ördög katlan” atmoszférája miatt, de a hírös városi alakulat nagyon rosszul kezdte a mérkőzést, már az első percben egy egyéni alakítást követően megszerezte a vezetést a barcikai csapat (1-0). Ezt követően kezdett ébredezni a Hírös Városi alakulat, és több nagyszerű helyzetet is kidolgozott, ám a hazaiak portásának az eszén nem tudtak túljárni. Legközelebb a gólszerzéshez Dobosi, Bánóczki és Marozsi állt, de vagy a kapus hárított nagyszerűen, vagy a vendég csatárok rontották el az ajtó ablak gólszerzési lehetőségeket. A barcikai csapat ekkor leginkább kontrákból élt, amik bizony hordozták magukban a veszélyt. Egy ilyen kontra során a többszörös válogatott Komlósi Ádám eresztett meg egy löketet, amely a vendég lábakon megpattanva jutott túl a gólvonalon (2-0). Ám a kecskeméti gárda nem adta fel, és egymás után szövögette támadásait, és a még a félidő vége előtt sikerült a szépítés. Marsa találta magát egyedül a baloldalon, és jó 10 méterről látványosan lőtte ki a jobb felső sarkot! Bomba gól a javából! (2-1)

A második etap álomszerűen kezdődött kecskeméti részről. Bánóczki indult meg a jobb oldalon, és egy visszakapott labdát lőtt el szépen, amibe a hazaiak hálóőre csak belekapni tudott, de védeni nem. (2-2) Majd nem sokkal később Marsa – Kovács – Marsa közt járt a labda villámgyorsan, amit a hazai védők csak szemmel tudtak követni, így átjátszva a kapust is Marsa szerezte meg a vendégek vezető találatát. (2-3) A hazaiak ekkor riadót fújtak, mert bizony a második félidőre bent ragadtak az öltözőben. Mi sem bizonyítja jobban, hogy parázs meccs alakult ki, hiszen a második etapban a bírók összesen 5 sárga lapot is kiosztottak, sajnos sokszor túl szigorúan is. És ezt a felfokozott hangulatot tovább borzolta néhány igen érthetetlen játékvezetői döntés, ami rendre a vendégeket sújtotta. A 33. percben aztán megérett a barcikai fölény, Fekete Viktor bődületes gólt ragasztott a felső léc alá, Peltzer tehetetlen volt a lövésnél. (3-3) Ám az igazi tűzijáték ezek után következett, mindenfajta értelemben. Egy ilyen kiélezett szituáció során (a hibák mindkét oldalon 5-5 darabot mutattak) Dobosit a hazaiak kapuja előtt talpalták meg, ám mindenki meglepetésére a játékvezetők ellentétes faultot fújtak, és ezzel a Barcika rúghatott 10 méterest. Fekete Viktor nem hibázott. (4-3) Majd 1 percre rá, a hazaiak játékosa szemmel láthatóan kézzel vitte tovább a labdát, ám a játékvezetők ezt nem látva, tovább engedték az akciót, és Fekete Viktor már a kapussal szembeni egy az egyet szépen oldotta meg. (5-3) A hírös városi legények ugyan megzavarodtak a sok kétes ítéletet követően, de nem adták fel, átálltak 5 a 4 elleni játékra, beszorítva az utolsó percekre a hazaiakat a saját kapujuk elé, aminek 1 perccel a vége előtt meg is lett az eredménye, hiszen Rutai lőtt szépen a kapuba (5-4). A maradék 50 másodpercben is a Kecskemétnél volt a labda, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani.

A mutatott játék alapján a kecskeméti csapat rászolgált volna az 1 pontra, ám így pontatlanul távoztak az Ördög katlanból.

Gólszerzők: Marsa (2), Bánóczki (1), Rutai (1)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Rangadóra készült a csapatom, és meg is kaptuk mindenfajta értelemben. Tudtuk, hogy egy sikerre éhes, igen motivált Kazincbarcika fog ránk várni, és ez be is igazolódott. Az eredménytől függetlenül bátran nézhetünk egymás szemébe, a srácok nagyon sok munkát tettek ebbe az estébe és meg is volt az esély, hogy egy igazán jó eredményt érjünk el idegenben. Mindez 3-3-ig igazolódott is, és habár nem szoktam a játékvezetők ténykedésével foglalkozni, de a mai estén nem mehetünk el amellett, hogy bizony a játékvezetők téves ítéleteikkel nagyban befolyásolták a meccs kimenetelét. Egy fordított ítélet, ahol nekünk kellett volna „kisbüntetőt” rúgni, majd egy egyértelmű kezezés elengedése és minden megváltozott. Megérdemeltük volna a pontot, de akár a pontokat is. A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, ellenszélben is jó időt futottak!”