menu

  • 2018.10.09.

Radics Sándor Rekordkísérlete

Szeptember 30-án a Városháza udvarán Radics Sándor cimbalomművész rekordkísérlete szórakoztatta az érdeklődőket a Kecskemét 650 – Helyi Termék Ünnep rendezvénysorozatának részeként.

Radics Sándor vállalta, hogy 650 percen (több, mint 11 órán) keresztül játszik a 650 éves Kecskemét tiszteletére. Ez idő alatt 20 perc pihenőt engedélyezett a rekordkísérlet ellenőre.

Számítások szerint ezidő alatt mintegy 200 ezer leütés érte a húrokat. 49 vendégművész több, mint 180 számot játszott el. 43 ország zenéje szólalt meg, kínai, arab, japán dallamok…

Vendégei között neves zenészek, énekesek voltak, mint Kökény Tamás, Lisztes Jenő, Pitti Katalin, Szóka Júlia, a Magyar Állami Népi Együttesből Pál István “Szalonna” és Radics Ferenc, Csík János, Roby Lakatos, Kocsis Tibor, Budai Beatrix, Farkas Béla, Leskovszky Laura, Balog Brigitta, Ducza Nóra, Geleta Viktor, Inoka Márkó, Schultz Henrik, valamint a 100 Tagú Cigányzenekar több művésze.

A rekordkísérlet közben adományokat gyűjtöttek, amit a Bács-Kiskun Megyei Kórház daganatos betegeinek gyógyítására ajánlottak fel.

A műsort rögzítette a Dankó Rádió, a Duna TV is, későbbi időpontban műsorukra tűzik.

A rekordot 21.00 órakor hitelesítették. Az egész napos koncertet nagy érdeklődés kísérte, bizonyítva, hogy a cimbalomjáték még ma is nagy népszerűségnek örvend, ha mesterien kezelik, legyen az klasszikus, cigányzene, népzene, jazz, operett, filmzene…

A híres művészek összefogása példamutató volt a nemes cél érdekében.

Ezúton is gratulálunk városunk neves cimbalomművészének.

További képek a rekordkísérletről: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület facebook oldala

Kapcsolódó képek